Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sütőtök krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kisebb sütőtök
1 fej hagyma (esetleg fokhagyma)
kókuszzsír
zöldség alaplé
1 burgonya (elhagyható, de ha sűrűbben szereted, akkor ajánlott)
kókuszkrém
curry, kapor, esetleg szerecsendió

Elkészítés:


A sütőtököt és a burgonyát hámozd meg és vágd kis kockákra! A hagymát és a fokhagymát felaprítod és a kókuszzsíros serpenyőben (kis sóval) kicsit megpirítod, majd rádobod a sütőtököt. Amikor kicsit megpirult, rádobod a burgonyát. Hagyd kicsit összepirulni, majd öntsd fel az alaplével. Ekkor mehet bele a curry. Amikor felforrt, vedd le a tűzről és botmixerrel pépesítsd. A tűzre visszatéve, amikor újra felforrt, mehet bele a kókuszkrém, végezetül a kapor.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tálaláskor ízlés szerint kis tökmagolajjal, pirított tökmaggal díszítheted.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Korhelyleves
Korhelyleves

1. Az oldalast egy nappal korábban beáztatjuk. 2. Egy nagy fazékban feltesszük főni kb. 4 liter vízzel. 3. A káposztát átmossuk, ha túl savanyúnak ítélnénk. 4. Ha fa hús félpuhá...

Elkészítési idő: 140 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ázsiai tésztaleves (Sóbors)
Ázsiai tésztaleves (Sóbors)

A tésztára forró vizet öntünk, letakarjuk és állni hagyjuk, míg meg nem puhul. Közben felmelegítjük a húslevest. Egy lábasban vizet forralunk a tojásnak. Ha a víz felforrt, beletes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tejfölös gombaleves galuskával
Tejfölös gombaleves galuskával

A megtisztított zöldségeket vágjuk fel, a hagymát finomra, a répákat közepes karikákra, a gombát tetszőleges darabokra. Magas falú edényben dinszteljük meg kevés olajon a finomra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Újhagymás spárgaleves csirkehússal
Újhagymás spárgaleves csirkehússal

1. lépés Először is a spárgákat készítsük elő: vágjuk le a csúcsait, és alaposan mossuk meg, hogy ne maradjon benne homok. Ha fehérspárgát használsz, akkor a szárát pucold meg egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk