Családireceptkönyv.hu

Bejgli


Írta:

Elk. idő: 1 nap
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 rúdnyi tésztához:
60 dkg tönkölybúzaliszt
20 dkg vaj
10 dkg eritrit tavaj ízetlen lett a tészta. Inkább 20 dkg és meg kell kóstolni
1 csomag instant élesztő
2 dl tej
tojás a kenéshez

Mákos töltelék: (2 rúdhoz)
40 dkg darált mák
1.5 evőkanál méz
1.5 evőkanál baracklekvár
10 dkg eritrit
2 dl tej

Diós töltelék:(2 rúdhoz)
40 dkg dió
1 citrom reszelt héjja
10 eritrit
1.5 evőkanél méz
10 dkg mézeskalács darálva
2 dl tej

Elkészítés:


A tejben felfuttatom az élesztőt. Közben a lisztet, az eritritet és a vajat elmorzsolom, majd összegyúrom az élesztővel.
2 részre osztom és 2 órán keresztül, hűvös helyen pihentetem.

Mákos töltelék:
Az alapanyagokat egy lábasban összeforralom, majd hagyom hűlni. Ne hűtsük ki teljesen, mert melegen könnyebb vele dolgozni.

Diós töltelék:
Az alapanyagokat egy lábasban összeforralom, majd hagyom hűlni. Ne hűtsük ki teljesen, mert melegen könnyebb vele dolgozni.

Lisztezett deszkán a tésztákat vékonyra nyújtjuk, majd megtöltjük a töltelékkel, lazán feltekerjük, majd a tepsiben egymás mellé helyezzük. Felvert tojással megsütjük, egy estére az erkélyre tesszük vagy a hűtőbe.

Másnap ismét megkenjük tojással, néhány helyen megszurkáljuk és 180 C°-os sütőben körülbelül 45 perc alatt megsütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Kürtőskalács kifli
Kürtőskalács kifli

A tej egy részét meglangyosítjuk, pici cukrot teszünk bel és az élesztőt felfuttatjuk. Kenyérsütőgépben a hozzávalókból és a felfuttatott élesztőből elkészítjük a tésztát. Ha kész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Krumplis pogácsa (maradék krumplipüréből)
Krumplis pogácsa (maradék krumplipüréből)

A tejfölt meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. A maradék krumplipürét meglangyosítjuk, majd a zsírral, a sóval, és a tojással együtt a liszthez ad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Pacsni (vajas reggeli péksüti)
Pacsni (vajas reggeli péksüti)

Az élesztőt pici tejbe felfutom, a hozzávalókbol lágy tésztát dagasztok, duplájára kelesztem, kinyújtom, fagyos vajat reszelek rá. Feltekerem, 15 percenként még kétszer megismétl...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
IGAZI PIACI LÁNGOS
IGAZI PIACI LÁNGOS

1. Egy tálba öntjük a langyos vizet, majd belekeverjük a cukrot, majd az élesztőt is belemorzsoljuk. 2. Hagyjuk felolvadni benne az élesztőt. 3. Ha felolvadt az élesztő hozzáadju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk