2 rúdnyi tésztához:
60 dkg tönkölybúzaliszt
20 dkg vaj
10 dkg eritrit tavaj ízetlen lett a tészta. Inkább 20 dkg és meg kell kóstolni
1 csomag instant élesztő
2 dl tej
tojás a kenéshez
Mákos töltelék: (2 rúdhoz)
40 dkg darált mák
1.5 evőkanál méz
1.5 evőkanál baracklekvár
10 dkg eritrit
2 dl tej
Diós töltelék:(2 rúdhoz)
40 dkg dió
1 citrom reszelt héjja
10 eritrit
1.5 evőkanél méz
10 dkg mézeskalács darálva
2 dl tej
A tejben felfuttatom az élesztőt. Közben a lisztet, az eritritet és a vajat elmorzsolom, majd összegyúrom az élesztővel.
2 részre osztom és 2 órán keresztül, hűvös helyen pihentetem.
Mákos töltelék:
Az alapanyagokat egy lábasban összeforralom, majd hagyom hűlni. Ne hűtsük ki teljesen, mert melegen könnyebb vele dolgozni.
Diós töltelék:
Az alapanyagokat egy lábasban összeforralom, majd hagyom hűlni. Ne hűtsük ki teljesen, mert melegen könnyebb vele dolgozni.
Lisztezett deszkán a tésztákat vékonyra nyújtjuk, majd megtöltjük a töltelékkel, lazán feltekerjük, majd a tepsiben egymás mellé helyezzük. Felvert tojással megsütjük, egy estére az erkélyre tesszük vagy a hűtőbe.
Másnap ismét megkenjük tojással, néhány helyen megszurkáljuk és 180 C°-os sütőben körülbelül 45 perc alatt megsütjük.
A tej egy részét meglangyosítjuk, pici cukrot teszünk bel és az élesztőt felfuttatjuk. Kenyérsütőgépben a hozzávalókból és a felfuttatott élesztőből elkészítjük a tésztát. Ha kész...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejfölt meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. A maradék krumplipürét meglangyosítjuk, majd a zsírral, a sóval, és a tojással együtt a liszthez ad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt pici tejbe felfutom, a hozzávalókbol lágy tésztát dagasztok, duplájára kelesztem, kinyújtom, fagyos vajat reszelek rá. Feltekerem, 15 percenként még kétszer megismétl...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1. Egy tálba öntjük a langyos vizet, majd belekeverjük a cukrot, majd az élesztőt is belemorzsoljuk. 2. Hagyjuk felolvadni benne az élesztőt. 3. Ha felolvadt az élesztő hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű