- 420 g teljes kiőrlésű liszt
- 180 g finomliszt
- 100 g joghurt
- 20 g élesztő
- 200 ml langyos tej
- 2 kanál cukor
- 1 teáskanál só
- 40 g olaj
- 1 tojás
◾️Az alapanyagokat egybe öntjük egy dagasztógép üstjébe és kidagasztjuk.
◾️Duplájára kelesztjük majd a tésztát lemérjük, és egyenlő darabokra osztjuk (ha nagyobb bucikat szeretnénk 4 darabra, ha kisebbeket 6 darabra osszuk).
◾️Gombócokat formálunk a bucikból és tepsire tesszük őket.
◾️Letakarva még 20 percet kelesztjük, majd lekenjük tojással és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Szezámot szórhatunk a bucik tetejére, miután lekentük tojással.
A tésztát jól kidagasztom,majd 45 percig pihentetem.Ezután 3 cipót formázok és még 15 percet pihen. 3 db lapot vékony kör alakúra nyújtok,az egyik lapot lekenem a sós vaj felével,...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: KönnyűAz élesztőt elkeverjük fél dl langyos vízben, hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztet, és hagyjuk felfutni. A többi lisztet elkeverjük a sóval, kis mélyedést alakítunk ki a közepében...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt a langyos tejjel és cukorral felfuttatom. Amikor felfutott a többi hozzávalóval kelt tésztát gyúrok. Amikor begyúrtam fél órát kelesztem a tésztát, a kelesztés után vék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű