Családireceptkönyv.hu

Hamburger buci


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 4-6 darab
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 420 g teljes kiőrlésű liszt
- 180 g finomliszt
- 100 g joghurt
- 20 g élesztő
- 200 ml langyos tej
- 2 kanál cukor
- 1 teáskanál só
- 40 g olaj
- 1 tojás

Elkészítés:


◾️Az alapanyagokat egybe öntjük egy dagasztógép üstjébe és kidagasztjuk.
◾️Duplájára kelesztjük majd a tésztát lemérjük, és egyenlő darabokra osztjuk (ha nagyobb bucikat szeretnénk 4 darabra, ha kisebbeket 6 darabra osszuk).
◾️Gombócokat formálunk a bucikból és tepsire tesszük őket.
◾️Letakarva még 20 percet kelesztjük, majd lekenjük tojással és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szezámot szórhatunk a bucik tetejére, miután lekentük tojással.

Hamburger buci

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
fánk szalagos
fánk szalagos

A tejet langyosítsd meg, tegyél bele egy evőkanál porcukrot, morzsold bele az élesztőt. Várd meg, hogy szépen megemelkedjen, és habos legyen. Az átszitáld lisztbe tedd a tojást,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Kenyér
Kenyér

A tejben felfuttatom az élesztőt, összekeverem az alapanyagokat és kézzel dagasztom. Kb. 30 percig kelesztem, a tetejét bevagdosom és 170 C°-os sütőben pirosra sütöm. Jobb lesz a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anikó
155. Fánk-fonott
155. Fánk-fonott

3 dl langyos tejjel, az élesztővel, egy kanál cukorral, 3 kanál liszttel kovászt készítünk. A többi cukorral a tojássárgát elkavarjuk, a kovászhoz adjuk, hozzáöntjük a langyos va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk