Családireceptkönyv.hu

Hamburger buci


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 4-6 darab
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 420 g teljes kiőrlésű liszt
- 180 g finomliszt
- 100 g joghurt
- 20 g élesztő
- 200 ml langyos tej
- 2 kanál cukor
- 1 teáskanál só
- 40 g olaj
- 1 tojás

Elkészítés:


◾️Az alapanyagokat egybe öntjük egy dagasztógép üstjébe és kidagasztjuk.
◾️Duplájára kelesztjük majd a tésztát lemérjük, és egyenlő darabokra osztjuk (ha nagyobb bucikat szeretnénk 4 darabra, ha kisebbeket 6 darabra osszuk).
◾️Gombócokat formálunk a bucikból és tepsire tesszük őket.
◾️Letakarva még 20 percet kelesztjük, majd lekenjük tojással és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szezámot szórhatunk a bucik tetejére, miután lekentük tojással.

Hamburger buci

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Csavart vajas-sós kifli
Csavart vajas-sós kifli

A tésztát jól kidagasztom,majd 45 percig pihentetem.Ezután 3 cipót formázok és még 15 percet pihen. 3 db lapot vékony kör alakúra nyújtok,az egyik lapot lekenem a sós vaj felével,...

Elkészítési idő: 2 óra +
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Cipó
Cipó

Az élesztőt elkeverjük fél dl langyos vízben, hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztet, és hagyjuk felfutni. A többi lisztet elkeverjük a sóval, kis mélyedést alakítunk ki a közepében...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
160. Csiga rétes
160. Csiga rétes

Az élesztőt a langyos tejjel és cukorral felfuttatom. Amikor felfutott a többi hozzávalóval kelt tésztát gyúrok. Amikor begyúrtam fél órát kelesztem a tésztát, a kelesztés után vék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Kelt szilvás lepény
Kelt szilvás lepény

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk