- 420 g teljes kiőrlésű liszt
- 180 g finomliszt
- 100 g joghurt
- 20 g élesztő
- 200 ml langyos tej
- 2 kanál cukor
- 1 teáskanál só
- 40 g olaj
- 1 tojás
◾️Az alapanyagokat egybe öntjük egy dagasztógép üstjébe és kidagasztjuk.
◾️Duplájára kelesztjük majd a tésztát lemérjük és egyenlő darabokra osztjuk (ha nagyobb bucikat szeretnénk 4 darabra, ha kisebbeket 6 darabra osszuk).
◾️Gombócokat formálunk a bucikból és tepsire tesszük őket.
◾️Letakarva még 20 percet kelesztjük, majd lekenjük tojással és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Szezámot szórhatunk a bucik tetejére, miután lekentük tojással.
Langyos tej-cukor-élesztő összekeverjük és kb. 10 percet állni hagyjuk. Utána beleütjük a tojásokat , és a többi hozzávalóval rugalmas sima tésztát dagasztunk. Folpackkal letakarju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. 2. A lisztben elkeverjük a sót, majd az olvasztott vajat egy mélyedésbe öntjük, mellé az élesztős tejet is. 3. Összedolgozzuk. 4. Du...
Elkészítési idő: 0,5 + 1 óra Nehézség: KönnyűGyúrja a tésztát. Hagyja el egy órát. Alaposan keverni. Osztom két részre. Helyezzen ki egy kis és egy nagy kört egy nagy pohárra. Fektesse ki a tölteléket. Kenj egy tojáss...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: Közepes◾️A langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk az összemorzsolt élesztőt. ◾️Ha kész, a tészta hozzávalóival kidagasztjuk, és meleg helyen 45 – 50 percig kelesztjük. ◾️...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes