A húshoz:
40 dkg marha hátszín (vagy sertéstarja)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
4 kk mustár
0.5 dl napraforgó olaj
A rostélyos hagymához:
4 nagy db vöröshagyma
só ízlés szerint
10 dkg finomliszt
A hússzeleteket megsózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, apróra vágott fokhagymával és olajba mártva lerakjuk porcelántálba.
Hűtőszekrénybe tesszük legalább egy éjjelre.
A nagy fej vöröshagymákat megtisztítjuk, felszeleteljük, és besózzuk.
Lisztben jól átforgatjuk. Bő forró olajban aranysárgára sütjük, és lecsepegtetjük. (Mindig frissen készítjük, hogy ropogós legyen.)
A húst a hagyma sütéséhez használt olajban sütjük.
Kivesszük a porcelántálból, megsózzuk, borsozzuk.
Kevés forró olajon sütjük a szeleteket, vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor nagyon kiszárad.
Azonnal tálaljuk, a hússzeletre halmozzuk a ropogós rostélyos hagymát.
A húst felkockázzuk és átkenjük sóval, borssal, majd kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni 15-20 percet. Majd átrakjuk egy h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertésoldalast a csontok mentén felszeleteltem, besóztam, borsoztam, fűszereztem, lisztben meghempergettem és a kisütött szalonnakockák zsírján elősütöttem, majd félretettem. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst 3-4 szeletre vágjuk és sózzuk, borsozzuk. A burgonyát felszeleteljük és kiolajozott tepsibe tesszük, rárakjuk a húsokat. A paradicsomlébe keverjük a zúzott fokhagymát, az ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hús szeleteket megpaskoljuk, mindkét oldalát enyhén sózzuk, borsozzuk. A megtisztított burgonyát megmossuk, és fél centi vastag karikákra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű