A húshoz:
40 dkg marha hátszín (vagy sertéstarja)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
4 kk mustár
0.5 dl napraforgó olaj
A rostélyos hagymához:
4 nagy db vöröshagyma
só ízlés szerint
10 dkg finomliszt
A hússzeleteket megsózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, apróra vágott fokhagymával és olajba mártva lerakjuk porcelántálba.
Hűtőszekrénybe tesszük legalább egy éjjelre.
A nagy fej vöröshagymákat megtisztítjuk, felszeleteljük, és besózzuk.
Lisztben jól átforgatjuk. Bő forró olajban aranysárgára sütjük, és lecsepegtetjük. (Mindig frissen készítjük, hogy ropogós legyen.)
A húst a hagyma sütéséhez használt olajban sütjük.
Kivesszük a porcelántálból, megsózzuk, borsozzuk.
Kevés forró olajon sütjük a szeleteket, vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor nagyon kiszárad.
Azonnal tálaljuk, a hússzeletre halmozzuk a ropogós rostélyos hagymát.
1. A sertéstarját kissé kiverjük és a szeletek szélét meg az inas részeket bevagdaljuk, nehogy a hús sütés közben összeugorjon. 2. 5 gerezd fokhagymával alaposan bedörzsöljük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst egy tálba rakom,a sajtot bele reszelem sózom ,borsozom,pici tejet adok hozzá ettől jobban összeáll.Majd gombócokat formálunk belőle nagyobbakat mint egy ping-pong lab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst kevés olajon pirítsuk meg, sózzuk, borsozzuk. Adjunk hozzá a salsa port a kukoricát és a babot. Kevés vizet öntsünk hozzá, hogy ne száradjon ki a töltelék, forral...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA karajszeleteket megmossuk, szélein a hártyát bevagdossuk, vékonyra kiverjük és besózzuk. A karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. A besamelhez a vajon vil...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű