A húshoz:
40 dkg marha hátszín (vagy sertéstarja)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
4 kk mustár
0.5 dl napraforgó olaj
A rostélyos hagymához:
4 nagy db vöröshagyma
só ízlés szerint
10 dkg finomliszt
A hússzeleteket megsózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, apróra vágott fokhagymával és olajba mártva lerakjuk porcelántálba.
Hűtőszekrénybe tesszük legalább egy éjjelre.
A nagy fej vöröshagymákat megtisztítjuk, felszeleteljük, és besózzuk.
Lisztben jól átforgatjuk. Bő forró olajban aranysárgára sütjük, és lecsepegtetjük. (Mindig frissen készítjük, hogy ropogós legyen.)
A húst a hagyma sütéséhez használt olajban sütjük.
Kivesszük a porcelántálból, megsózzuk, borsozzuk.
Kevés forró olajon sütjük a szeleteket, vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor nagyon kiszárad.
Azonnal tálaljuk, a hússzeletre halmozzuk a ropogós rostélyos hagymát.
Előző este beáztatjuk a megmosott babot, másnap reggel hozzáfogunk a leves elkészítéséhez. Bő hideg vízben alaposan megmossuk a füstölt húst. A babot, a füstölt húst, a babérlevele...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesA húst picit kiverjük, de ne nagyon, széleit néhány helyen bevagdossuk, sózzuk, tálba rakjuk, és leöntjük annyi tejjel, hogy ellepje, majd 1-2 napra hidegre tesszük. Erre azért van...
Elkészítési idő: előkészület 30 Nehézség: KözepesElkészítés: A karaj szeleteket vékonyra kiklopfoljuk és megsózzuk. A hagymát apróra vágjuk és kis zsíron megdinszteljük, majd félrehúzzuk, hogy hűljön. A zsemléket vízbe áztatju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, szárazra töröljük, és sonkaszerűen megkötözzük, hogy a sütés alatt ne essen szét. Besózzuk, borsozzuk és egy kiolajozott tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben hi...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes