Családireceptkönyv.hu

Kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg tönkölyliszt
1 evőkanál olaj
1 vékony szelet margarin
3 dl tej
1 csomag instant élesztő
1 csapott evőkanál só

Elkészítés:


A tejben felfuttatom az élesztőt, összekeverem az alapanyagokat és kézzel dagasztom.
Kb. 30 percig kelesztem, a tetejét bevagdosom és 170 C°-os sütőben pirosra sütöm.
Jobb lesz a kenyér ha kétszer van kelesztve. Első kelesztés körülbelül 1 óra, a második kelesztést már a sütő formában csinálom.




Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZSEMLE GYORSAN *
ZSEMLE GYORSAN *

A hozzávalókat dagasztjuk, majd a duplájára kelesztjük. . A kész tésztát 8 részre osztom formázom és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe teszem . Tetejét lekenem egész tojással...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Berliner fánk
Berliner fánk

A liszteket, a porcukrot, élesztőt és a sót beleszitáljuk egy tálba és összekeverjük. (Ha friss élesztőt használunk, akkor azt keverjük a tejhez.) A lisztek közepébe felütjük a toj...

Elkészítési idő: 2 ÓRA 30 PERC
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Brigitta
Lekváros bukta
Lekváros bukta

Ezeket jól kidolgozva kelt tésztát készítünk, 3/4 órát kelesztjük. Azután kinyújtjuk,négyszögletes darabokra vágjuk, és tetszőleges tölteléket teszünk rá, azután felcsavarjuk, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar KUTYULÓS KENYÉR
KUTYULÓS KENYÉR

》Egy műanyag, vagy kerámia tálba beleteszem a lisztet, élesztőt és a sót. ( itt vigyázok, hogy ne érjenek egymáshoz) 》Beleöntöm a vizet is és egy fakanállal összekeverem, kicsit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk