50 dkg tönkölyliszt
1 evőkanál olaj
1 vékony szelet margarin
3 dl tej
1 csomag instant élesztő
1 csapott evőkanál só
A tejben felfuttatom az élesztőt, összekeverem az alapanyagokat és kézzel dagasztom.
Kb. 30 percig kelesztem, a tetejét bevagdosom és 170 C°-os sütőben pirosra sütöm.
Jobb lesz a kenyér ha kétszer van kelesztve. Első kelesztés körülbelül 1 óra, a második kelesztést már a sütő formában csinálom.
Pečivo nakrájíme na kostičky a zalijeme rozmíchanými žloutky s mlékem. Přidáme sůl, špetku muškátového oříšku, nadrobno nasekanou petrželku a hrubou mouku – vše důkladně promíchám...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba mérjük a meleg tejet és a meleg vizet. Legyen meleg, de ne forró. Hozzáadjuk az instant élesztőt és a cukrot, majd legvégül a 100 gramm lisztet. Kézi habverővel elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítom, elkeverek benne egy tk lisztet, egy tk cukrot, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. Amikor az élesztő felfutott, a többi hozzávalóval együtt, a kak...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA főtt burgonyát áttörjük, majd a liszttel, a vajjal, a cukorral, a tojások sárgájával, a belemorzsolt élesztővel és csipetnyi sóval összegyúrjuk. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű