20 dkg 70% étcsokoládé (lehetőleg narancsos)
2 dl tej
20 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
20 dkg margarin
20 dkg háztartási keksz
20 dkg kakaós keksz (Győri édes)
1 rumaroma
1 meggyaroma
reszelt narancshéj
1 üveg magozott meggy
1 db tortabevonó csokoládé
A kétféle kekszet ledarálni. Egy edénybe tenni a tejet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a margarint, és az apró darabokra tört csokoládét. Állandó kevergetés mellett felolvasztani, majd levenni a tűzről. Ezután belekeverni a rumaromát, és a meggyaromát, végül pedig a darált kekszet, és a magozott meggyet. Fakanállal jól összekeverni.
Egy téglalap alakú sütőformát kibélelni folpack fóliával, majd beleönteni a meleg masszát. Tetejét egyenletesen elsimítani, majd hagyni kihűlni.
Ha teljesen kihűlt, a hűtőbe tenni pár órára pihentetni, hogy jól megdermedjen. (minél tovább van a hűtőben, annál könnyebben lehet majd szeletelni)
A hűtőből kivéve, tálcára borítani, majd levenni róla a formát, és a fóliát. Ezután óvatosan visszafordítani, majd a tetejét olvasztott csokoládéval leönteni. Megvárni ameddig a csokoládé megdermed, és már lehet is szeletelni.
A sütőt előmelegítjük 170°C-ra. Egy kisebb tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. Egy tálban összekeverjük a lisztet, porcukrot, sütőport, sót, a felét beleszórjuk a tepsibe....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A tojásfehérjéket vízgőz felett a porcukorral addig verjük,míg jó kemény nem lesz. Arra kell ügyelni,hogy a tál amit vízgőz fölé teszünk,ne érjen bele a vízbe. 2. Kihűtjük,kö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megszóráshoz: porcukor A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKekszet, margarint, rumot, cukrot és a lekvárt összedolgozzuk. Mikor kész kettőbe vesszük, az egyikbe a zöld színezőt a másikba a pirosat bele gyúrjuk, majd 6-6 golyót készítünk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű