Hozzávalók:
18 dkg liszt
10 dkg vaj
20 dkg cheddar sajt
6 dkg ementáli sajt
2 tojássárgája
csipet só
diónyi hagyma
A vajat a reszelt hagymával kikavarjuk. A lisztet a tojással és a vajjal összedolgozzuk. A sajtokat lereszeljük és a tésztához adjuk, sózzuk és meggyúrjuk. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és csillag kiszúróval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 15 percre hűtőbe rakjuk. Majd 160 fokos sütőben nagyjából 20 percen keresztül sütjük.
A sajtos tészta lenyűgöző, karácsonyra biztosan újra megsütöm! Imádnivalóóóó :)
A sütőt melegítsük elő 190 fokra, alul-felül sütésre. A krémsajtot keverjük össze a vajjal, majd a cukorral végül adjuk hozzá az összes többi hozzávalót is, majd egyneművé keverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral és kb 1 dl tejjel felfuttatom. Egy tálba öntöm a lisztet, a közepébe egy mélyedést csinálok, abba beleütöm a tojásokat, hozzáadom az olajat, a sót, a vajat m...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz alapanyagokat jól összekeverjük, majd 10 perc pihentetés után, kanál segítségével formázzuk meg, majd bő olajba szaggassuk ki és süssük aranysárgára. Szalvétára vagy papír törlő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverjük, a vizet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy jól gyúrható, kellően rugalmas, nem kemény, és nem ragacsos tésztát kapjunk. Becsomagoljuk fóliába,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű