1 l tej
10 ek búzadara
50 dkg túró
2 zacskó vaníliás cukor
ízlés szerint kristálycukor
1/2 citrom reszelt héja
pirított zsemlemorzsa
A tejből és a búzadarából, vaníliás cukorral, kristálycukorral, 1/2 citrom reszelt héjával tejbegrízt készítünk és kihűtjük. Miután kihűlt beleteszem a túrót és összekeverem. majd vizes kézzel gombócokat formálok belőle és beleforgatom a piritott zsemlemorzsába. Én még meggyet is szoktam a közepébe rakni.
Porcukorral, vagy édes tejöllel lehet tálalni.
A tejből és a búzadarából, vaníliás cukorral, kristálycukorral, 1/2 citrom reszelt héjával tejbegrízt készítünk és kihűtjük. Miután kihűlt beleteszem a túrót és összekeverem. majd vizes kézzel gombócokat formálok belőle és beleforgatom a piritott zsemlemorzsába.
Porcukorral, vagy édes tejöllel lehet tálalni.
1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor egyharmadával, a lisztet átforgatjuk a sütőporral. A tojások fehérjét verni kezdjük a csipet sóval, majd fokozatosan adagolva a cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet, a tojásokat és a sót egy nagyobb edénybe tesszük, majd lassan és kisebb adagokban hozzáadjuk a tejet, miközben folyamatosan keverjük, habverővel, vagy mixerrel. Ezután j...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kihűlt, áttört burgonyához hozzáadjuk a lisztet, a sót, a tojások sárgáját, a zsírt (vagy vajat), majd beletesszük a kevés langyos vízzel kikevert élesztőt, majd a tésztát jól ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet tegyük késes aprítóba és járassuk addig, amíg morzsás nem lesz. Nem baj, ha maradnak benne nagyobb darabok. Ha nincs késes aprítónk, akkor tegyük egy zacskóba a kekszet é...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű