Hozzávalók:
40 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál cukor
2 evőkanál olaj
annyi langyos víz, hogy összeálljon a tészta
A lisztet az élesztővel összemorzsoljuk, beletesszük a sót, a cukrot, az olaj, és vízzel összedolgozzuk.
Kihúzzuk a tésztát, egy nagy méretű tepsit liszttel meghintünk. A tésztát beletesszük, tetszés szerint teszünk rá feltétet (paradicsom szósz, sonka, szalámi, sajt).
Előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.
1. A hozzávalókból kézzel vagy géppel sima tésztát dagasztunk, szép simára kidolgozzuk. 2. Zacskóba rakjuk és hűtőben tároljuk, nem mélyhűtőben. A recept állítása szerint 2 hét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spagettit felteszem főni, a zacskón feltüntetett elkészítési idő előtt 1-2 perccel előbb leveszem, hogy a tészta "al dente" legyen. A zöldségeket megpucolom és vékony csíkokra v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 dkg kolozsvári szalonna 50 dkg csirkemellfilé 0,5 l alaplé 0,25 l (lm) tejszín 25 dkg (gm) tészta 1 gerezd fokhagyma 2 közepes kápia paprika 20 dkg (lm) sajt fél csokor p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, forró olajon megdinszteljük. Hozzákeverjük a darált húst, sót, borsot, és a fűszereket. Kevés vízze készre pároljuk a húst. Ezután paradicso...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes