Tészta:
1 kg sima liszt
2 db kocka rama
3 tojás sárgája
1 tejföl
15 dkg sajt reszelve
1 szalakálé
1 ek. só
tetejére:
15 dkg sajt reszelve
egy pici pirospaprikával összekeverve
A lisztet a vajjal elmorzsolni, majd beletenni a többi hozzávalót, és jól összedolgozzuk. Kinyújtjuk és perec szaggatóval kiszúrjuk. A perecek tetejét egyenként bekenjük a tojások fehérjével, majd belenyomjuk a paprikás sajtba, majd zsírpapíros, vagy kizsírozott tepsibe téve betesszük sülni.180-200 fokon. Ha a teteje megpirult, kb. 15-20 perc kivesszük.
2 tepsivel lesz. Zsírral kikenni, előmelegített sütőben kb. 20 percig sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket a mandulával, a cukorral összekeverjük, a kissé ragacsos tésztát fóliába csomagoljuk és 1 órára lehűtjük. Ezt követően nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait összegyúrjuk és kettéosztjuk, majd fél órát pihentetjük. A krém összetevőit is összekeverjük kivéve a tojásfehérjét, mert abból kemény habot készítünk és fak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítéséhez keverjük össze a lisztet az élesztő porral. Adjuk hozzá a cukrot és a tojást. A tejet a vajjal langyosítsuk meg (túl meleg az élesztő miatt nem lehet!). Adj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű