1/2 kg lapocka
10 dkg húsos füstötl szalonna
3 db vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál majoranna
1 mokkáskanál füstös pirospaprika
só, bors.
Szalonnát felkockázom és zsirjára sütöm, rá teszem a az apró kockára vágott vöröshagymát és addig piritom míg egy kis szint kap.
Hozzáadom a zúzott fokhagymát és a húst. Addig piritom a húst míg kifehéredik és ekkor hozzáadom a fűszereket. Kevés vízzel felöntöm és puhára párolom.
A meggyet megmossuk és kimagozzuk, a magját félretesszük. A bort 2 dl vízzel felforraljuk, beletesszük a meggymagot, és kb. 15 percig forraljuk, majd leszűrjük. Hozzáadjuk a meg...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA fahéjat és a szegfűszeget tegyük fel főni 10 percre 4 dl vízben, majd amikor már jól kiadták az ízüket, szűrjük a fűszerkivonatot 6-7 dl vízhez. Ezután szórjuk bele a cukrot, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű?A citromok héját zöldségpucolóval lehámozzuk, félreteszünk belőle 1 teáskanálnyit keskeny csíkokra felszeletelve. ?A citromról lehámozzuk a fehér héját, hogy csak a húsa maradjon...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zellert és a krumplit kicsi kockákra vagdaljuk, és egy lábosba téve felöntjük kb. 5-6 dl vízzel. Beletesszük a leveskockát, a kettévágott fokhagymagerezdeket és a fűszereket,...
Elkészítési idő: 15-30 perc Nehézség: Könnyű