70 dkg liszt+sikér
4 tojás sárgája ne legyen hideg!
1 ek cukor
csipet só
4 dl langyos tej
5 dkg élesztő
felfuttatni
Az alapanyagokat összeállítjuk, csak lapáttal nyúlunk bele, mert ragad!
Ha kész 2 ek olajat belekeverünk.
Duplájára kelesztjük.
Ha kész olajos felületre borítjuk.
Félbe hajtjuk és kb. 2 cm vastagra lapogatjuk.
Olajos bögrével kiszúrjuk.
Ha lángos tovább nyújtjuk, ha fánk akkor lyukat nyomunk a közepébe és a lyukas oldalát sütjük először, forró olajban, amiben úszni tud!!
Első oldal fedő alatt sül, így lesz szalagos az oldala.
Csak a formától függ mit sütünk.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, és egy csipet sóval. Ezután adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, majd kezdjük el összemorzsolni a tésztát. (gyorsan dolgozzunk vele, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKülön edényben keverjük össze a száraz és folyékony alapanyagokat, majd öntsük egybe őket és gyúrjuk össze. 5 percre tegyük félre pihenni. Ha letelt a pihentetési idő, bambuszros...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást és a villával összepépesített banánt (és ha van kedvünk, az extrák valamelyikét) tegyük tálkába, és jól keverjük össze. Ebből kapunk egy viszonylag híg, de nem a hagyomány...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk 2. A tojásfehérjét kemény habbá verem 3.Egy másik tálban összekeverjük a krém hozzávalóit, majd bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű