70 dkg liszt+sikér
4 tojás sárgája ne legyen hideg!
1 ek cukor
csipet só
4 dl langyos tej
5 dkg élesztő
felfuttatni
Az alapanyagokat összeállítjuk, csak lapáttal nyúlunk bele, mert ragad!
Ha kész 2 ek olajat belekeverünk.
Duplájára kelesztjük.
Ha kész olajos felületre borítjuk.
Félbe hajtjuk és kb. 2 cm vastagra lapogatjuk.
Olajos bögrével kiszúrjuk.
Ha lángos tovább nyújtjuk, ha fánk akkor lyukat nyomunk a közepébe és a lyukas oldalát sütjük először, forró olajban, amiben úszni tud!!
Első oldal fedő alatt sül, így lesz szalagos az oldala.
Csak a formától függ mit sütünk.
A tejet a sóval és 2 ek cukorral felforraltam, beletettem a jól megmosott rizset, és lassú, tűzön puhára főztem. Elkapcsoltam alatta a tüzet, és beletettem 10 dkg vajat. Jól megka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a kakaóporral. A tojást, zsírt, cukrot, lekvárt, narancshéjat habosra keverjük - addig, míg a cukor elolvad. (A kézi mixerrel keverve kb....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojáslikőr krémhez: A porcukrot összekeverjük a tojáslikőrrel. A zselatint felmelegítjük. A tojáslikőrből adunk egy kicsit a zselatinhoz, összekeverjük és beleöntjük a többi z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fenti alapanyagokat összedolgozzuk a kókuszreszelék kivételével. Vizes kézzel kicsi gombócokat formázunk, és belehempergetjük a kókuszreszelékbe. Legalább két órára a hűtőbe tess...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű