Hozzávalók:
2-ostyalap
400-450gr háztartási keksz
200gr cukor
2-van.cukor
3,5dcl tej
250gr margarin
7-8 banános csoki
Elkészítése:
Az ostyalapokat nedves konyharuha közé tesszük puhulni, de nem eláztatni. A kekszet ledaráljuk. A tejet, cukrot, van.cukrot, margarint felforraljuk, ( addig amíg minden elolvad és összeforr), levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kekszet, de nem mindet egyszerre, nehogy túl sok legyen, kenhető masszát kell kapni. Rákenjük a két ostyalapra, a közepét végig rakjuk a banános csokival, felsodorjuk, hagyjuk kihűlni, majd ujjnyi vastagságúra felszeleteljük. De lehet banáncsoki nélkül is, akkor kakaó, vagy csokiport adunk a masszához, és úgy kenjük az ostyalapra.
A gyúródeszkára szitáld a lisztet egy halomba, kanalazd a közepébe a cukrot és a vanilincukrot, majd szórd meg a reszelt citromhéjjal. Az oldalára szórd a kisebb darabokra vágo...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sütőporral elvegyített lisztet morzsoljuk el a vajjal, a cukorral és a tojással. Adjunk hozzá egy kis tejet, és gyúrjuk lágy tésztává. A tészta egyik felét nyújtsuk ki kb. fél...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A lisztet összevegyítjük a sütőporral. 2. Az egész tojásokat a cukorral habos-krémes állagig felverjük (3-4 perc). 3. Ezután hozzáadjuk a kefírt, az olajat, tovább keverjük, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű