Családireceptkönyv.hu

Mákosguba torta madártej krémmel


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: ( 24 cm-es kapcsos formához)
12 db vajas kifli
1 liter tej
3 db tojássárgája
10 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor ( nálam nyírfacukor)
15 dkg darált mák
1 nagyobb citrom reszelt héja
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
10 dkg mazsola ( opcionális )
Krém :
4 db tojássárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliáscukor ( nálam 2 tk. vaníliaesszencia)
8 dkg cukor ( nálam fruktóz)
4 dl tej
15 dkg vaj

Tetejére :

3 dl tejszínhab
1 evőkanál porcukor ( nálam por nyírfacukor)
1 csomag zselatinfix
kevés szemes mák díszíteni

Elkészítés:


Először elkészítjük a mákos gubát. A mákot ledaráljuk , a kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejhez öntjük, majd lassú tűzön kicsit besűrítjük. A darált mákhoz hozzáreszeljük a citromhéjat, és belekeverjük az őrölt szegfűszeget, majd az egészet a tejes folyadékhoz keverjük. Ráöntjük a kiflikarikákra és várunk kicsit míg a kifli felveszi a folyadékot. Egy 24 cm-es kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, és ebbe belenyomkodjuk a kiflis masszát, majd 170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojássárgákat jól kikeverjük a cukorral, vaníliával és a pudingporral, majd a forró tejhez adjuk, úgy, hogy először egy kis merőkanállal belekeverünk a hőkiegyenlítés miatt és utána öntjük az egészet a tejhez, majd sűrűre főzzük. Megvárjuk míg kihűl, majd 15 dkg vajjal jól kikeverjük. Ezt a krémet simítjuk a szintén kihűlt mákos guba tetejére, és pár órára hűtőbe tesszük mielőtt a habot rányomjuk a tetejére.
A tejszínhabot felverjük egy evőkanál porcukorral és a zselatinfix-el, habzsákba rakjuk és halmokat nyomunk a torta tetejére. Díszítésnek megszórjuk szemes mákkal.

Trükkök, tippek, praktikák:


A kifliket kis adagokban kell megáztatni hogy puha legyen de ne málljon szét.
A legfinomabb Karácsonyi desszert, amit valaha ettem, mákosguba torta madártej krémmel.

Mákosguba torta madártej krémmel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Babi
Túrós  zserbó
Túrós zserbó

A kakaós lap hozzávalóit összegyúrjuk, kettévesszük, hűtőben 1 órát pihentetjük. A sárga lap hozzávalóit is összegyúrjuk. Közepes nagyságú tepsit szilikonos sütőpapírral kibélel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Almás mákos süti
Almás mákos süti

A hozzávalókat a felsoroltak sorrendjében összekeverjük. 180 'C-on 30 per alatt készre sütjük

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Cifra kalács
Cifra kalács

1. A tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a maradék cukorral + sóval, majd a tojással, vajjal, joghurttal is. Hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Barackos - Bécsi őszibarackos süti - OK
Barackos - Bécsi őszibarackos süti - OK

1. A vajat a porcukorral,a tojássárgákkal kikeverjük. 2. Bő 2dl tejben feloldunk egy sütőport és vékony sugárban,közben keverve a tojásos cukorhoz öntjük. 3. Végül bele tessz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk