30 dkg túró
1 evőkanál tejföl
1 tojás
2 evőkanál cukor
1 evőkanál búzadara
1 citrom reszelt héja
2 csomag vaníliás cukor
5 dkg mazsola
A hozzávalókat összekeverjük, majd a kinyújtott rétestésztát darával meghintjük, erre kerül a túrótöltelék.
A réteslapokat négyesével hajtjuk fel, vajjal kenjük be őket.
Puhább lesz, ha az utolsó réteg előtt tejfölt is kenünk rá.
A tetejét tojássárgájával kenjük be, és kb 15-20 percig sütjük. A fenti töltelék 2 rúdhoz lesz elég.
A cukrot, az olajjal, a tojásokkal és a vízzel kikeverjük, majd belekeverjük a sütőporos lisztet. Ha homogén a tésztánk (nincs benne csomó), akkor egy merőkanálnyi (kb 140 g) tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat egy lábosba tettem, majd forralni kezdtem közepes lángon. Kb 25 percig kell kevergetni, akkor lesz jó állagú, ha jól besűrűsödik és szép karamell színe lesz. Úgy tu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMáz: 10 dkg tortabevonó, 5 e.k. olaj, gőz felett felolvasztjuk, és a masszára kenjük. 1/2 órára hűtőbe tesszük.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk. A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hű...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű