menu

Családireceptkönyv.hu

Csoda kifli, sokáig eláll!


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

50 dkg liszt,

16 dkg zsír,

4 tojás sárgája.

kb. 4 dl tejföl

Töltelékhez:

4 tojásfehérje,

2 evőkanál lekvár ( én barack lekvárt használtam)

20 dkg cukor,

20 dkg darált mák,vagy dió esetleg más töltelék,

1 csomag vaníliás cukor

A forgatáshoz :

10 dkg porcukor,

1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:




A zsírt a liszttel elmorzsoljuk, azután hozzáadjuk a többi anyagot is, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy lágy tésztát kapjunk.

Vékonyra kisodorjuk, összehajtogatjuk.

(Én ezt egy kicsit leegyszerűsítettem. A hajtogatás nálam abból áll, hogy feltekerem a tésztát. A feltekert rudacskát négy felé vágom.)

Hagyjuk pihenni 1/2- 1 órát.

Ezután a rétegelt részre állítva kisodorjuk, nagyon vékonyra. Nagy méretű pogácsa szaggatóval, kiszaggatjuk a tésztát és megtöltjük az előre elkészített töltelékkel. Egy lapocskára 1 kávéskanál töltelék kerül, majd ráhajtjuk a tésztát és kifli alakúra tekerjük. Ezt ismételjük a többi tésztával is, egészen addig míg el nem fogy az anyagunk.

A tölteléket, úgy készítjük el, hogy a tojásfehérjéket felverjük habnak és a cukros mákot elkeverjük vele, ízesítjük a lekvárral ás a vaníliás cukorral. Kávéskanalanként rakjuk a tészta lapocskákra.

Nagy méretű tepsit kizsírozunk, lisztezünk és belerakjuk a kiflicskéket (sütőpapírt is használhatunk).

Forró sütőben kb. 25-30 perc alatt enyhén pirosra sütjük. Két nagy tepsivel lesz belőle.

Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

A sütőt én akkor gyújtottam csak el, amikor már az első tészta a tepsiben volt. Mire a másik tészta is a tepsibe került, már forró volt a sütő.

Csoda kifli, sokáig eláll!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar BASBOUSA(arab édesség)
BASBOUSA(arab édesség)

Melegítsük elő a sütőt 190 ° C. Keverjük össze a búzadarát, kókusz, cukor, liszt, joghurt, olvasztott vajat és a vanília egy tálba. Ha a keverék úgy tűnik, túl sűrű, adjunk hozzá e...

Elkészítési idő: 140 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Melinda
Rákóczi túrós
Rákóczi túrós

A tészta: liszt, ráma, porcukor, tejföl és 1 tojás sárgája. A tésztát 175 fokon kell elősütni magában. Világosbarna, kérgesre, hogy a túró ne áztassa el. A túrót kikeverjük 8 tojá...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gesztenyés keksztekercs sütés nélkül (Sóbors)
Gesztenyés keksztekercs sütés nélkül (Sóbors)

A rolád hozzávalóit öntsük tálba és gyúrjuk egybe. A krémhez először a vajat keverjük habosra a cukorral, majd a kókuszreszeléket és a kókuszitalt is keverjük hozzá (a kókuszita...

Elkészítési idő: 45 p
Nehézség: Könnyű
share
Avatar finom teszta
finom teszta

A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a vizet is, simára dolgozzuk. Ezt köve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk