Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Rózsa szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

50 dkg liszt
20 dkg zsír
15 dkg porcukor
1 citrom héja és leve
1 cs sütőpor
1 tojás
1 ek kakaó
1,5 dl tejföl

A töltelékhez:

30 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 kis üveg barack lekvár

A mázhoz:

2 tojás sárgája
14 dkg porcukor

Elkészítés:


A liszthez hozzáadom a porcukrot, a sütőport, belereszelem a citrom héját. Összemorzsolom a zsírral, majd belefacsarom a citrom levét is, majd beleütöm a tojást, és a tejföllel összegyúrom a tésztát.

Három db-ra osztom, az egyikbe beledolgozom a kakaót.

Kinyújtom a lapokat és egy kikent, kilisztezett 22×28 cm belméretű tepsibe teszem az első sárga lapot. Megkenem lekvárral, a fél adag cukros dióval megszórom. Erre jön a barna lap, amit szintén lekenek lekvárral, és megszórom a maradék diós keverékkel.

A tetejére a harmadik, sárga lap kerül. Megszurkálom villával és beteszem az előmelegített sütőbe, 180 fokon, 30-35 percig sütöm. Ha kihűlt megkenem a sárga mázzal, amihez a tojássárgáját kikavarom a porcukorral.

Rózsa szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nagy
Kinyomós keksz II.
Kinyomós keksz II.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Bögrés kakaós meggyes
Bögrés kakaós meggyes

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A hozzávalókat a meggy kivételével összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott/kizsírozott tepsibe öntjük. A tetejére magozott meggyet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Diós kosár
Diós kosár

Elkészítése: A tészta hozzávalóiból linzer tésztát készítünk. A kosárkákat zsíradékkal bekenjük és vékonyan belenyomkodjuk egyenletesen a tésztát a kosárkákba egészen a pereméig...

Elkészítési idő: 2-óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Imre
Hamis túrógombóc
Hamis túrógombóc

A tejet kezdd melegíteni egy vastagabb falú lábosban, dobd hozzá a sót, a cukrot, a vaníliát, majd fokozatosan szórd hozzá a búdarát. Kevergetve főzd sűrűre közepes lángon, és hűts...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk