A tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg zsír
15 dkg porcukor
1 citrom héja és leve
1 cs sütőpor
1 tojás
1 ek kakaó
1,5 dl tejföl
A töltelékhez:
30 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 kis üveg barack lekvár
A mázhoz:
2 tojás sárgája
14 dkg porcukor
A liszthez hozzáadom a porcukrot, a sütőport, belereszelem a citrom héját. Összemorzsolom a zsírral, majd belefacsarom a citrom levét is, majd beleütöm a tojást, és a tejföllel összegyúrom a tésztát.
Három db-ra osztom, az egyikbe beledolgozom a kakaót.
Kinyújtom a lapokat és egy kikent, kilisztezett 22×28 cm belméretű tepsibe teszem az első sárga lapot. Megkenem lekvárral, a fél adag cukros dióval megszórom. Erre jön a barna lap, amit szintén lekenek lekvárral, és megszórom a maradék diós keverékkel.
A tetejére a harmadik, sárga lap kerül. Megszurkálom villával és beteszem az előmelegített sütőbe, 180 fokon, 30-35 percig sütöm. Ha kihűlt megkenem a sárga mázzal, amihez a tojássárgáját kikavarom a porcukorral.
1. Lépés Az 1. sárga réteg elkészítéséhez a 3 tojássárgáját összekeverjük 3 evőkanál porcukorral, a 3 tojásfehérjét pedig 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verünk. Egy kis láb...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesEbben a sütiben tényleg nincs semmi extra. Egy nagyobb tálba mértem a hozzávalókat és robotgéppel csomómentesre kevertem a tésztát. Egy magas falú tepsibe sütőpapírt tettem, beleön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat hámozzuk meg, majd reszeljük le. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a lisztet, a sütőport, a diót és a reszelt almát. Jól összek...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű