5 db közepes méretű tojás
- 1 csomag (12 g) sütőpor
- 25 dkg porcukor
- 1,25 dl víz
- 2,5 dl étolaj
- 375 dkg BL55-ös búzaliszt
- 2 evőkanál édesítetlen, holland kakaópor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd félretesszük.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, utána hozzáadjuk a vizet és az olajat. A sütőporral elkevert lisztet apránként belekeverjük, végül óvatosan beleforgatjuk a keverékbe a keményre felvert fehérjéket. Megfelezzük a tésztát, az egyik feléhez hozzászitáljuk a kakaót és a fahéjat, majd simára keverjük. Elkezdjük a tészta rétegezését. Először a fehér tésztából 2 evőkanálnyit teszünk a tortaforma közepére. Nem kell elkenni! Erre jön 2 evőkanálnyi kakaós tészta. Mindig középre kell tenni az újabb adagot! Ezt a kanalazgatást addig folytatjuk, amíg el nem fogy mindkét fajta tésztánk. A süteményt 170 fokra előmelegített sütőben körülbelül 50 percig, tűpróbáig sütjük. A végeredmény egy belülről is nagyon látványos és ízletes sütemény lesz!
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, gombóccá formáljuk és 10 percet pihentetjük. Ezután a tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, majd egyenként, egy bőven lisztezett deszkán 2-3 mm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 2,5 dl vizet kevés sóval felforralok. 2. Beletesszük a margarint, ha felolvadt belekeverjük a réteslisztet állandó keverés közben. 3. Cukorral, rumaromával ízesítjük, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásfehérjét (vagy egész tojásokat) a sóval és a vízzel félkeményre verjük, majd kanalanként beleforgatjuk a lisztet, a konjaclisztet és végül a gyümölcsöket. Kókuszolajjal kik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a hozzávalókat. Gombócokat formálunk. Megforgatjuk kókuszreszelékben. Változatok: Közepébe meggyet, mogyorót rakni. Dióba megforgatni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű