A laphoz:
30 dkg kakaós keksz
15 dkg étcsokoládé
15 dkg vaj
2 evőkanál porcukor
6 evőkanál tejszínhab
A kókuszos krémhez:
2 dl habtejszín
25 dkg kókuszreszelék
5 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
A vaníliás krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
A bevonathoz:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
1 evőkanál csokoládékrém (nutella)
A kekszet apróra tördeljük, majd a lap többi hozzávalójával együtt tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. A tésztát kettőbe osztjuk és a felét egy sütőformába simítjuk. A habot felverjük, a cukrot és a kókuszt belekeverjük és rásimítjuk a lapra, a kekszes alap másik felét is eldolgozzuk rajta és hűtőbe tesszük. A pudingport és a cukrot összekeverjük és a tejjel megfőzzük, majd kihűtjük a pudingot és ráöntjük a tésztára, hűtőbe tesszük amíg megszilárdul. A csokoládét felolvasszuk, hozzákeverjük a vajat és a csokoládékrémet, majd a puding tetején elkenjük és ismét hűtőbe tesszük legalább 2 órára, ezt követően szeletelhetjük.
A tejet csipet sóval felteszem forrni. Ha már melegszik, hozzáadom a vajat és a cukrot. Ha pedig már forró, de még nem forr, hozzáadom a búzadarát, és a kókuszreszeléket, és folya...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához a lisztet a vajjal/margarinnal (vagy a zsírral) elmorzsoljuk, majd a sóval és a tejföllel gyorsan összegyúrjuk. Ezután két részre osztjuk, meggömbölyítjük, letakarva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zabkekszet késes betétű robotgépben összedaráljuk, a vajat megolvasztjuk, majd a kettőt összekeverjük. A tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy oldala is legyen. A formát hűtőbe te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6 tojásból a hagyományos módon piskótát készítünk, melyet egy 30 x 40-es sütőpapírral bélelt tepsiben sütünk meg. A pudingport a cukorral elkeverjük és a tejet fokozatosan hozzáadv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű