Hozzávalók 26 cm-es piteformához
A tésztához
200 g liszt
120 g vaj
50 g cukor
2 tojássárgája
1/2 kávéskanál sütőpor
1 teáskanál tejföl
A töltelékhez
500 g túró
150 g cukor
csipet só
1/2 citrom reszelt héja
1 teáskanál vaníliakivonat
1 tojás + 2 tojásfehérje
1 evőkanál búzadara
mazsola
A sütőt 180 fokra melegítjük, a formát vékonyan kikenjük vajjal.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és belenyomkodjuk a formába úgy, hogy az oldalára is kerüljön a tésztából.
A töltelékhez a tojást és a tojásfehérjét együtt habverővel habosra felverjük. A többi hozzávalót elkeverjük, majd beleforgatjuk a tojáshabot és a formába öntjük az egészet.
Megszórjuk mazsolával, sütőbe toljuk, és kb. 40-45 perc alatt megsütjük a pitét. Akkor jó, ha körben a széle halványan megpirul.
Langyosra hűtjük és porcukorral meghintve kínáljuk.
a csokit apróra törjük, majd vízgőz fölött felolvasztjuk, beleszórjuk a sót, hozzáadjuk a sűrített tejet és beleszórjuk a pisztáciát és az aszalt áfonyát, jól elkvererjük. Sütőpapí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból a tésztát kikeverjük és megsütjük. A krémhez a tejbe keverjük a vaníliás cukrot és a lisztet vagy keményítőt belefőzzük, majd kihűlésig keverjük. A RAMA-t és a p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a cukorral a tojással és a van cukorral kikeverjük és amikor már jó krémes állagú hozzáadom a sütőporos lisztet,Egy kellemes állagú tésztát kapunk amit ketté veszek .Eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGőz fölött kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a porcukorral. A mézet felmelegítjük, majd lassan csurgatva (gőz fölött) összedolgozzuk a felvert tojásfehérjével (ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű