Hozzávalók 26 cm-es piteformához
A tésztához
200 g liszt
120 g vaj
50 g cukor
2 tojássárgája
1/2 kávéskanál sütőpor
1 teáskanál tejföl
A töltelékhez
500 g túró
150 g cukor
csipet só
1/2 citrom reszelt héja
1 teáskanál vaníliakivonat
1 tojás + 2 tojásfehérje
1 evőkanál búzadara
mazsola
A sütőt 180 fokra melegítjük, a formát vékonyan kikenjük vajjal.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és belenyomkodjuk a formába úgy, hogy az oldalára is kerüljön a tésztából.
A töltelékhez a tojást és a tojásfehérjét együtt habverővel habosra felverjük. A többi hozzávalót elkeverjük, majd beleforgatjuk a tojáshabot és a formába öntjük az egészet.
Megszórjuk mazsolával, sütőbe toljuk, és kb. 40-45 perc alatt megsütjük a pitét. Akkor jó, ha körben a széle halványan megpirul.
Langyosra hűtjük és porcukorral meghintve kínáljuk.
Cukor, tojássárga, só, vaníliás cukor. olvasztott vaj - összekeverni robotgéppel. Simára kevert túró. dara, sütőpor hozzáadni, majd a felvert tojásfehérjét. Végül darabolt gyümöl...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A sütőporral elkevert lisztet gyúródeszkára tesszük, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást eldolgozzuk benne, majd a jól kidolgozott tésztát a kemény vajjal összedolgozzuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszthez szitáljuk a sütőport, hozzáadjuk a cukrot, kakaót és összekeverjük. Lassan adagolva hozzáadjuk a szójatejet is, csomómentesre keverjük.Margarinnal kikent lisztel, megsz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű