1 Ráma margarin,
1 kis doboz tejföl,
40 dkg liszt,
A tésztát összeállítjuk a fenti alapanyagokból, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval “köröket” gyártunk, majd sütésálló lekvárt vagy mák, dió stb..tölteléket teszünk a közepére. Ráhajtjuk az egyik felét a másikra és az oldalát lenyomkodjuk. Zsírozott tepsiben rövid ideig sütjük. A kifliket nem kell lekenni semmivel és akkor kész, ha nagyobbak és “csörgősek” lettek .A teteje nem lesz barna és még melegen vaníliás porcukorral megszórjuk.
Finom,omlós kínálós sütike!
További jó időtöltést kívánok: Hédi
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot és az átszitált lisztet és sütőport. Sütőpapírral...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA gesztenyemasszát szobahőmérsékleten vagy mikróban kiolvasztjuk. A cukormentes étcsokit kisebb darabokra törjük és vízfürdő felett a kókuszzsírral összeolvasztjuk. Egy tálban ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVerjük fel a tojást a cukorral kb. 5 – 7 percig, majd adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, kavarjuk össze. Nem kell túl kemény masszát kapnunk. Kenjük ki vajjal a sütőformát és te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű