Tészta:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
2 dl tejföl
csipet só
Töltelék:
bármilyen kemény lekvár de lehet pl. dió, mák vagy alma töltelék is amit besürüsítünk pudingporral,,,,mikor kihült lehet tölteni,,,
A tésztát összeállítjuk (nem tévedés összesen 3 alapanyag+a csipet só)...és egy éjszakára a hűtőbe tesszük ....másnap elnyújtjuk téglalap alakúra. Teszünk a hosszabbik oldalra egy vékony csík lekvárt, majd tekerünk egyet rajta és ezt a lekváros "rudat" levágjuk és feldaraboljuk kis rudakra....majd újra lekvár+hajtás stb.....sütőpapíros tepsibe rakjuk egymás mellé a kis rudacskákat, de ne érjen össze mert egy kicsit dagad sütéskor, majd előmelegített 180 fokos sütőben rózsaszínűre sütjük és még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. Nagyon finom és egy adag sosem elég ...az állaga és az íze kicsit a hájas sütire emlékeztet, omlós és réteges.
Molnár Melinda receptje alapján készítettem.
A hozzávalókat összekeverjük, közben pedig a kókuszzsírt felhevítjük egy teflon bevonatú edényben. Beleöntjük a masszánkat. Miután kicsit összeállt, elkezdjük kevergetni, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFémtálban, gőzfürdő fölött, folyamatosan kevergetve megolvasztjuk a vajat és a csokit, amíg szép fényes krémet kapunk. A tálat levesszük a gőzről, majd egymás után hozzákeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A vajat megolvasztjuk, belekeverjük a cukrot, a vaníliát és a tojást. 2. Beleszitáljuk a lisztet és a kakaót. Spatulával összeforgatjuk. 3. Vé...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy teflonos sütő edényben (22 cm átmérőjű) karamellt csinálunk a kockacukorból és 3 evőkanál vízből. Mialatt a karamell készül, előkészíthetjük az almát, ha azzal csináljuk. (hám...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű