300g sárgarépa
300g burgonya
200g zödborsó
200g csemege uborka
0,5 db citrom leve
200g alma
400g majonéz
3g só
3g porcukor
fekete bors őrölt
A sárgarépát meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. A burgonyát is meghámozzuk, majd szintén felkockázzuk, és főzésig vízbe áztatjuk hogy nehogy megbarnuljon. Az almát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, és kivágjuk a magházait. Az almagerezdeket felkockázzuk, és citromos vízbe áztatjuk, hogy meg ne barnuljon. A csemege uborkát kis kockára vágjuk. A burgonyát enyhén sós vízben kb. 12 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük. A sárgarépát szintén enyhén sós vízben kb. 15 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük. A majonézt egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, cukrot, citromlét, és a borsot. Egy habverővel simára keverjük. Az előkészített, lecsurgatott zöldségeket a majonézhez adjuk. Óvatosan összekeverjük, hogy a főtt zöldségek ne törjenek össze.
A burgonyát jól megmossuk, héjában megfőzzük, ezt követően meghámozzuk és felszeleteljük, egy tálba tesszük és hagyjuk hűlni. A tojásokat is megfőzzük, majd felvágjuk és hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bulgurt nyakonöntjük két csésze forró vízzel vagy zöldséglével, lefedjük, és állni hagyjuk. Ha már szépen megszívta magát, hozzáadjuk a paradicsomot, az uborkát, a lilahagymát, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 4 főtt tojássárgáját villával összetörünk, elkeverjük a majonézzel és a tejföllel. 2. A tojásfehérjét apró kockára vágjuk, és majonézes keverékhez adjuk a megfőzött, lehűtöt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőtt tojásokat ketté vágjuk sárgáját kiszedjük. Tojássárgáját tejföllel,mustárral,májkrémmel összekeverjük, sózzuk,borsózzuk. Tojásokat ezzel a töltelékkel megtöltjük. Egy tányér k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű