Családireceptkönyv.hu

Pudingos keksz


Írta:

Elk. idő: 35 perc
Adag: 35db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g margarin
100 g porcukor
250 g búzaliszt (BL55)
0.5 mokkáskanál őrölt vanília
100 g pudingpor (vaníliás)

Elkészítés:


A margarint a porcukorral összekeverjük, majd kihabosítjuk. Ha felhabosodott, hozzáadjuk az őrölt vaníliát, lisztet, és a pudingport. Jól összegyúrjuk a tésztát kézzel. 20 grammos golyókat formázunk, majd szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezre tesszük őket. Villával lenyomkodjuk a kekszek tetejét. 180 C-on 15 perc alatt készre sütjük a pudingos kekszeket, majd ha kihűltek, 1 napra dobozba tesszük őket, és másnap a mennyei omlós kekszeket élvezettel elfogyasztjuk.

Pudingos keksz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Joghurtos - Joghurtos süti - OK
Joghurtos - Joghurtos süti - OK

1. Mérjük ki a hozzávalókat, kapcsoljuk a sütőt 200 ºC-ra. 2. A joghurthoz keverjük a tojást, a kristálycukrot, és vaníliás cukrot, csipet sót. 3. A vajat kicsit olvasszuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Zsiráf rolád
Zsiráf rolád

Keverjük össze az olvasztott vajat a cukorral. A tojásfehérjét habosítsuk fel kissé. A vajas keverékhez adjuk hozzá a tojásfehérjét és jól keverjük el. Adjuk hozzá a lisztet és kev...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Tökéletes piskóta
Tökéletes piskóta

A sütő bekapcsolása az első lépés. Semmi értelme később ezzel próbálkozni. Amíg a tésztát összeállítjuk, a sütő remélhetőleg eléri az ideális 180 °C-t. Az előzőleg jól lehűtött...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis pudingos kalács
Csokis pudingos kalács

Tészta: 90dkg liszt, csipet só, 16dkg cukor, 4dcl tej, 1élesztő, 3ek olaj, 2tojás felvert hajba. Élesztőt felfuttatjuk, a többi hozzávalóval bedagasztjuk. Amíg a pudingot elkészítj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk