Családireceptkönyv.hu

After Eight linzer


Írta:

Adag: 8 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához
42 dkg graham-liszt
25 dkg margarin
6 dkg dió (darált)
14 dkg porcukor
2 db tojássárgája
10 dkg étcsokoládé (minimum 60 %-os)
2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
20 db menta (friss levél)
A krémhez
3 ek sárgabarackdzsem
40 db menta (levél)
5 dkg cukor (mentolos cukorka)

Elkészítés:




A mentaleveleket alaposan megmossuk. Azt a mennyiséget, ami a tésztához kell, nagyon finomra aprítjuk; a többit félretesszük.
Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét; kézmelegre hűtjük.
A lisztet a margarinnal és a cukorral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a diót, az aprított mentát, a tojássárgáját, végül az olvasztott csokoládét és a kakaóport, majd alaposan kidolgozzuk.
A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk (kb. 3 mm), és tetszőleges formákat szaggatunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd 175 °C-ra előmelegített sütőben 7 percig sütjük.
A krémhez a lekvárt és a mentaleveleket botmixerrel összedolgozzuk, majd a kapott masszát egy kis lábasban összeforraljuk. Kihűtjük.
Egy mozsárban porrá törjük a mentolos cukorkákat és a kihűlt krémhez keverjük.
A linzereket összeragasztjuk a krémmel, és pihentetjük pár órát.

sütési hőfok: 175°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 40x40 cm

After Eight linzer

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Macaron alap recept
Macaron alap recept

Egy kis lábasban készítsünk cukorszörpöt a kristálycukorból és a vízből. Várjunk, hogy kezdjen el melegedni. (hamar felmelegszik!) Ekkor kezdjük el felverni a tojásfehérjét. Verés...

Elkészítési idő: 1-1,5
Nehézség: Közepes
share
LABO NOIR
LABO NOIR

1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra 2. A tészta hozzávalóit egy edénybe tesszük és összegyúrjuk, addig míg nem kapunk egy lágy, nem ragacsos állagú tésztát. 3. A töltelék hozzával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Gesztenyekocka
Gesztenyekocka

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk zsírozott, lisztezett tepsiben (ez 22x36 cm-es tepsiben készült, kicsit így magas lett, lehet kicsit nagyobb tepsiben sütni). A cukrot a vaj...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Fahéjas fánkgolyók
Fahéjas fánkgolyók

http://www.kiskegyed.hu/kiskegyed-konyhaja/kiskegyed-konyhaja/fahejas-fankgolyok-ennel-gyorsabban-elkeszitheto-edesseg-keves-van-142094

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk