Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

After Eight linzer


Írta:

Adag: 8 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához
42 dkg graham-liszt
25 dkg margarin
6 dkg dió (darált)
14 dkg porcukor
2 db tojássárgája
10 dkg étcsokoládé (minimum 60 %-os)
2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
20 db menta (friss levél)
A krémhez
3 ek sárgabarackdzsem
40 db menta (levél)
5 dkg cukor (mentolos cukorka)

Elkészítés:




A mentaleveleket alaposan megmossuk. Azt a mennyiséget, ami a tésztához kell, nagyon finomra aprítjuk; a többit félretesszük.
Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét; kézmelegre hűtjük.
A lisztet a margarinnal és a cukorral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a diót, az aprított mentát, a tojássárgáját, végül az olvasztott csokoládét és a kakaóport, majd alaposan kidolgozzuk.
A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk (kb. 3 mm), és tetszőleges formákat szaggatunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd 175 °C-ra előmelegített sütőben 7 percig sütjük.
A krémhez a lekvárt és a mentaleveleket botmixerrel összedolgozzuk, majd a kapott masszát egy kis lábasban összeforraljuk. Kihűtjük.
Egy mozsárban porrá törjük a mentolos cukorkákat és a kihűlt krémhez keverjük.
A linzereket összeragasztjuk a krémmel, és pihentetjük pár órát.

sütési hőfok: 175°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 40x40 cm

After Eight linzer

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar zserbó
zserbó

Kevés tejben egy kis cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a sütőporral összekeverjük, a margarint belereszeljük. A cukrot a tojásokkal kikeverjük. Mindent hozzáadunk a mar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Raffaello golyók tejpor nélkül
Raffaello golyók tejpor nélkül

A tejet összefőzzük sűrűre a tejszínnel és a kókuszreszelékkel és a cukrokkal. Vajon kissé átforgatjuk a a darát, majd hozzáadjuk a kókuszos masszához. Addig főzzük, míg elválik az...

Elkészítési idő: 60m
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Almás kosárkák
Almás kosárkák

Az almákat meghámozzuk, kicsire felkockázzuk, a cukorral, fahéjjal és a citromhéjjal együtt feltesszük főni kb. 10 percig, majd kihűtjük. A leveles tésztát kiolvasztjuk, k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Sütés nélküli almatorta
Sütés nélküli almatorta

1. A kapcsos tortaformát babapiskótával jó szorosan kirakunk. 2. A lereszelt almát 2 dl vízben puhára pároljuk. 3. A pudingport 2,5 dl vízben csomómentesen elkeverjük és az almár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk