menu

Családireceptkönyv.hu

Autentikus olasz húsos ragu


Írta:

Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




500 g darált marhahús
1 fej vöröshagyma
2 gerezd finomra aprított fokhagyma
400 g paradicsomkonzerv
3 babérlevél
1-2 ág friss rozmaring
friss oregano
1-2 ág friss kakukkfű
olívaolaj

frissen őrölt bors
sajt (lehetőleg parmezán)
500 g tészta (pici olasz tészta)

Elkészítés:




A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel. Majd tegyünk fel a tűzhelyre akkora edényt, amibe miben összetevő belefér majd, öntsünk bele olívaolajat, dobjuk rá a vöröshagymát és a fokhagymát. Lassú tűzön pirítsuk néhány percig, amíg megpuhul.
Adjuk hozzá a húst (nem kell előzetesen megpirítani), kicsit sózzuk, borsozzuk, majd öntsük rá a paradicsomkonzervet, dobjuk bele a babérlevelet, a rozmaringot, oreganót, kakukkfüvet. Ízesíthetjük egy kevés sóval és borssal. Kavarjuk meg jól, és forraljuk fel.
Amint felforrt, mérsékeljük a lángot alatta, és gyöngyöztessük lefedve 2 órán keresztül. Ha szükséges és ízlelőbimbóink kívánják még, mehet bele só és bors.
Halásszuk ki belőle a friss fűszerek ágacskáit és a babérlevelet, majd tésztával (nagyon finom hozzá a pici olasz tészta) tálaljuk, ha van, egy kis parmezán sajttal meg lehet bolondítani.

Autentikus olasz húsos ragu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Túrógombóc
Túrógombóc

1. A túrót villával szétnyomkodjuk, a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét habbá verjük a 2 evőkanál kristálycukorral. 2. A túróhoz hozzáadjuk az olajat, a tojások sárgáját,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Négysajtos tészta sütőben sütve
Négysajtos tészta sütőben sütve

Egy nagyobb fazékban kezdj forralni három liter vizet. Amikor lobog, dobd bele a tésztát, és szórj hozzá kevés sót. Főzd a csomagoláson található ideig, majd szűrd le, és öblítsd l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Dödölle
Dödölle

Elkészítése: Fél kg meghámozott és kockákra vágott krumplit annyi sós vízben megfőzzük, ami éppen ellepi, majd összetörjük a főzővízben, és a tűzhelyről félrehúzva, (de nem levéve,...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tonhalas tészta
Tonhalas tészta

A tésztát sós, olajos vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tonhalkonzervről az olajat egy kis edénybe öntjük, felforrósítjuk, üvegesre pirítjuk benne az apróra vágott hagymát. A p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk