500 g darált marhahús
1 fej vöröshagyma
2 gerezd finomra aprított fokhagyma
400 g paradicsomkonzerv
3 babérlevél
1-2 ág friss rozmaring
friss oregano
1-2 ág friss kakukkfű
olívaolaj
só
frissen őrölt bors
sajt (lehetőleg parmezán)
500 g tészta (pici olasz tészta)
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel. Majd tegyünk fel a tűzhelyre akkora edényt, amibe miben összetevő belefér majd, öntsünk bele olívaolajat, dobjuk rá a vöröshagymát és a fokhagymát. Lassú tűzön pirítsuk néhány percig, amíg megpuhul.
Adjuk hozzá a húst (nem kell előzetesen megpirítani), kicsit sózzuk, borsozzuk, majd öntsük rá a paradicsomkonzervet, dobjuk bele a babérlevelet, a rozmaringot, oreganót, kakukkfüvet. Ízesíthetjük egy kevés sóval és borssal. Kavarjuk meg jól, és forraljuk fel.
Amint felforrt, mérsékeljük a lángot alatta, és gyöngyöztessük lefedve 2 órán keresztül. Ha szükséges és ízlelőbimbóink kívánják még, mehet bele só és bors.
Halásszuk ki belőle a friss fűszerek ágacskáit és a babérlevelet, majd tésztával (nagyon finom hozzá a pici olasz tészta) tálaljuk, ha van, egy kis parmezán sajttal meg lehet bolondítani.
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Kenj ki vékonyan olívaolajjal egy 8 üreges muffinformát. (Használhatsz olajspray-t is.) Vágd fel 8 négyzetre a leveles tésztát. Nyomkodd a négyz...
Elkészítési idő:Először bolognai mártást készítek. Felteszem a darált húst kevés vízben, aki akarja, az előtte vöröshagymát piríthat, melyen kicsit megpiríthatja a húst is és utána önti fel vízzel...
Elkészítési idő:kevés olivaolajon (vagy a tonhalkonzervről leöntött olajon) spenótleveleket (lehet kapni mirelit spenótlevél golyókat, de jó fagyasztott massza is) sóval, borssal, fokhagymával meg...
Elkészítési idő: