A tésztához
12 dkg margarin
22 dkg porcukor
1 csipet só
6 db tojás
13 dkg étcsokoládé (50 %-os )
13 dkg finomliszt
A krémhez
25 dkg margarin
15 dkg cukrozatlan kakaópor (jó minőségű)
1 csipet só
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl habtejszín
4 közepes db banán (érett)
A díszítéshez
40 dkg marcipán (massza)
10 csepp ételfesték (bíborpiros)
2 dl habtejszín
2 ek cukorgyöngy (virág, és pillangódíszek)
A tésztához a margarint keverjük habosra a porcukorral és a sóval, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját.
A csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett, majd keverjük hozzá az eddigiekhez.
A lisztet adjuk a masszához, majd a tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, és keverjük el az egészet.
Töltsük a tésztát a sütőpapírral kibélelt tortaformába, és előmelegített sütőben süssük kb. 30 percig.
Süssünk még egy tortaalapot, és a tortalapokat mikor szétvágjuk, akkor azok közepét vágjuk ki pogácsa szaggatóval.
A krémhez a margarint keverjük habosra. Adjuk hozzá a kakaóport, a sót, a porcukrot a vaníliás cukrot, majd karikázzuk bele a banánt, és törjük össze pépesre.
A tejszínt verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk össze a krémmel.
Összeállítjuk a tortát. A tésztát vágjuk 3-4 lapra. A krém felével kenjük meg a lapokat, a másik felével pedig kívülről vonjuk be vele a tortát.
Lehetőleg a tortát kívűlről csak nagyon vékonyan kenjük be, mert ha rákerül a ruha, akkor a krém kifolyik alatta.
A ruha elkészítéséhez az asztalra terítsünk ki 70x70 cm-es zsírpapírt, majd ezen nyújtjuk ki masszát. Tegyük a zsírpapírra a masszát, majd a tetejére is tegyünk 70x70 cm-es zsírpapírt. (lehet kisebb is a zsírpapír 50x50). Majd nyújtófa segítségével nagyon vékonyra nyújtsuk ki, pár mm-re. (Szükség esetén a zsírpapírt be lehet kenni olajjal, hogy ne ragadjon le.)
Ha ez kész, a tetejéről vegyük le a zsírpapírt, majd fordítsuk rá a tortára a kinyújtott masszát. Gyors és pontos mozdulattal!
Ha elhelyeztük a tetején, pont középpen vágunk egy (plusz, X ) jelet, hogy beletudjuk állítani a barbie babát.
Elkészítjük a felső testére a ruhát, majd az egész tortát úgy csinosítjuk, ahogy tetszik.
sütési hőfok: 190°C
sütési mód: alul-felül sütés
1 cs. babapiskótát rummal megkenjük, ecset segítségével. Fele krém – babapiskóta – krém. Tetejére tejszínhab.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tejben felfőzzük a cukrot, a lisztet a kakaót, majd belekeverjük a margarint. A krémmel a kekszet megtöltjük,tetejét bevonjuk csokimázzal , majd állni hagyjuk egy éjszaka. Másn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kisebb lábasban forrni teszünk vizet (kb. 2/3-ig). A piskóta kivételével a többi anyagot egy lábasba tesszük, és kevergetve a víz fölött 20 percig gőzöljük. Egy őzgerincformát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a porcukor felével fehéredésig habosítjuk. A porcukor másik felével a tojásfehérjéket nem túl kemény habbá verjük. A két tojáshabot összeforgatjuk, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: Nehéz