menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtkrémleves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A leveshez
20 dkg sajt (kb. reszelt (vegyesen, ami éppen van))
100 g tömlős krémsajt (natúr)
2 dl tejföl (vagy tejszín)
5 evőkanál finomliszt (finom)
1 db leveskocka (húsleves)
szerecsendió ízlés szerint (frissen reszelt)
bors ízlés szerint (fehér és/vagy frissen őrölt színes)
só ízlés szerint
A feltéthez
2 db kifli (lehet szikkadt is)
10 g sajt (néhány szeletke)
1 gerezd fokhagyma
1 ek napraforgó olaj

Elkészítés:



A húsleveskockát belerakjuk kb. 2,5 liter vízbe, hogy feloldódjon. Ha ez megtörtént, belerakjuk a sajtokat.
Sóval, borssal fűszerezzük. Felforraljuk.
A tejföllel vagy tejszínnel és a liszttel behabarjuk.
Néhány percet főzzük, majd megnézzük elégséges-e a fűszerezés.
Amikor úgy ítéljük meg, hogy kész a levesünk, reszelünk bele szerecsendiót. Aztán el is zárhatjuk a gázt alatta és készülhet a feltét.
A kifliket felkarikázzuk és a fokhagymával egyik vagy akár mind a két oldalukat bedörzsöljük.
Serpenyőbe rakjuk őkek és kis lángon, kevés olajjal megpirítjuk az alsó felüket. Megfordíjuk és kis sajtdarabkákat rakunk rá. Ezek szépen ráolvadnak, amíg a másik felük is megpirul.

Sajtkrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lencsegulyás
Lencsegulyás

Tejfölös lencsegulyás,ahogyan én készítem: Olajban megpirítom üvegesre a hagymát,bele paradicsom,paprika kicsit dinsztelem és beleteszem a kockára vágott húst.Pörköltként ízesítem...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Petra
Frankfurti leves
Frankfurti leves

- A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. - A szalonnát ol...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Gyömbéres-kókusztejes tyúkleves
Gyömbéres-kókusztejes tyúkleves

A csirkemellet körömnyi nagyságúra felkockáztam. A hagymákat apróra vágtam, a gyömbért lereszeltem. A hagymát és a gyömbért 1 evőkanál olajon megdinszteltem, majd a húst hozzáadt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagyma krémleves
Fokhagyma krémleves

A fokhagymát és a hagymát megpucolom és felvágom nagyobb darabokra. ‘ liter vízben a leveskockával, sóval, borssal kb. fél órán keresztül főzzük. Elkészítem a rántást (olaj, liszt,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk