Családireceptkönyv.hu

orosz zöldséges, kovászos uborkás leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej vöröshagyma
1 -2 fehérrépa
1-2 sárgarépa
1/2 zeller
3-4 kovászos uborka
4-5 közepes krumpli
csabai kolbász
2 l alaplé
1 dl főzőtejszín

esetleg kapor

Elkészítés:


A hagymát apróra vágom, majd egy lábasban olajon megdinsztelem. A zöldségeket megpucolom, majd a krumpli kivételével vékony szeletekre julienne-re vágom . A megdinsztelődött hagymát felöntöm alaplével, majd hozzáadom a kockára vágott krumplit és a zöldségeket, majd közepes lángon főzőm. A kovászos uborkát csíkokra vágom, leveshez adom. pár leveseskanál uborkalével is gazdagítom a levest. Amikor már majdnem jók a zöldségek, akkor karikára vágott kolbászt adok hozzá és a tejszínt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Brokkoli krémleves
Brokkoli krémleves

Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. A vöröshagymát is és a fokhagymát földa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borsóleves
Borsóleves

1A zöldségeket megtisztítom, feldarabolom, a hagymát apróra vágom. Borsóleves recept pirított zöldségekkelBorsóleves recept pirított zöldségekkelBorsóleves recept pirított zöldség...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Palócgulyás
Palócgulyás

◾️A hagymát felkockázzuk és megpirítjuk. ◾️Belekeverjük a paprikát, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a felkockázott húst, fűszerezzük és beletörjük a fokhagymát. ◾️Félig puhára p...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk