A leveshez
30 dkg csiperkegomba
2.5 dkg vaj
1 kis db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 l zöldség alaplé
fehérbors ízlés szerint (őrölt)
só ízlés szerint
1 dl tejföl
0.5 csapott ek finomliszt
A csipetkéhez
1 db tojás
1 késhegynyi só
2 púpozott ek finomliszt (szükség szerint, hogy kemény csipegethető tésztát kapjunk)
A hagymát megtisztítjuk, és egészen apró kockákra összevagdaljuk a fokhagymával együtt.
A vajat óvatosan felmelegítjük, vigyázva, hogy meg ne égjen, és beleszórjuk a hagymakockákat.
Kevergetve kicsit megfuttatjuk, majd rátesszük az előzőleg jól megmosott, és szeletekre vágott gombát. Picit megsózzuk, borsozzuk, és fedő alatt pároljuk.
Pár perc múlva felöntjük a zöldséges alaplével, és hagyjuk felfőni.
Közben a tojásból, sóból és lisztből tésztát gyúrunk, és elcsipegetünk annyit, amennyi a levesbe szükséges lesz. Kb. a mennyiség fele.
Beleszórjuk a forrásban lévő levesbe, és megfőzzük. Nem kell neki sok idő, max. 2-3 perc, mert friss tészta, könnyen megpuhul.
Míg fő, a tejfölt elkeverjük a liszttel, forró levessel felhigítjuk, majd a takarék lángra vett levesbe öntjük.
Még egyet forralunk rajta, és elkészült. A tetejét tálaláskor meg lehet szórni vágott petrezselyemzölddel.
A vöröshagymát, és a fokhagymát felvágom, majd megpirítom a zsiradékon. Amikor egy kicsit odakapott, fedővel lefedem, és addig párolom, míg a hagyma megpuhul. Mikor a hagyma már p...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA megmosott málnából a legszebb szemeket kiválogatjuk, és félretesszük. A többit meghintjük őrölt fahéjjal, vaníliás cukorral és kristálycukorral. Hozzáreszeljük a narancs és a c...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűLeves: Egy 3-4 literes lábasban - hogy kényelmesen elférjen benne minden - a zsiradékot felmelegítjük, az apró kockákra vágott hagymát, átnyomott fokhagymát rádobjuk, kis lángon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. lépés Egy fazékban kacsazsíron megdinszteljük a vöröshagymát apróra vágva, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemellet, lepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. 2. lépés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű