menu

Családireceptkönyv.hu

Tejfölös gombaleves csipetkével


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 3 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



A leveshez

30 dkg csiperkegomba
2.5 dkg vaj
1 kis db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 l zöldség alaplé
fehérbors ízlés szerint (őrölt)
só ízlés szerint
1 dl tejföl
0.5 csapott ek finomliszt

A csipetkéhez

1 db tojás
1 késhegynyi só
2 púpozott ek finomliszt (szükség szerint, hogy kemény csipegethető tésztát kapjunk)

Elkészítés:




A hagymát megtisztítjuk, és egészen apró kockákra összevagdaljuk a fokhagymával együtt.
A vajat óvatosan felmelegítjük, vigyázva, hogy meg ne égjen, és beleszórjuk a hagymakockákat.
Kevergetve kicsit megfuttatjuk, majd rátesszük az előzőleg jól megmosott, és szeletekre vágott gombát. Picit megsózzuk, borsozzuk, és fedő alatt pároljuk.
Pár perc múlva felöntjük a zöldséges alaplével, és hagyjuk felfőni.
Közben a tojásból, sóból és lisztből tésztát gyúrunk, és elcsipegetünk annyit, amennyi a levesbe szükséges lesz. Kb. a mennyiség fele.
Beleszórjuk a forrásban lévő levesbe, és megfőzzük. Nem kell neki sok idő, max. 2-3 perc, mert friss tészta, könnyen megpuhul.
Míg fő, a tejfölt elkeverjük a liszttel, forró levessel felhigítjuk, majd a takarék lángra vett levesbe öntjük.
Még egyet forralunk rajta, és elkészült. A tetejét tálaláskor meg lehet szórni vágott petrezselyemzölddel.

Tejfölös gombaleves csipetkével

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Zöldbabos sertésraguleves
Zöldbabos sertésraguleves

Kevés zsíron az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd bele tesszük az apróra vágott hús, és megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk hozzáadjuk a babérlevelet, a köményt és a paprikát. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csupazöld tavaszi leves
Csupazöld tavaszi leves

Egy magas falú lábasban forrald fel a vizet, dobáld bele a hozzávalókat a medvehagyma kivételével, és kissé félrecsapott fedő alatt mérsékelt lángon főzd össze a levest kb. 10 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Száraz bab leves
Száraz bab leves

ELŐZÖ ESTE BEÁZTATOM A BABOT ÉS A HÚST!! Felteszem a húst főni. a zöldségeket megpucolom, megmosom és feldarabolom kis kockákra.Mikor a hús félig megfőtt hozzáöntöm a zöldségeke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejleves
Tejleves

Beleöntök egy lábosba 1/2 liter tejet és 1/2 liter vizet. Teszek bele egy csipet sót és 2 evőkanál cukrot, és egy negyed citrom héját, Amikor ez megvan, egy kis tálba beleütök...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk