300 g (2 és ½ csésze) darált mandula
250 g (1 csésze) túró
130 g (5/8 csésze) diétás édesítő
2 tk. vanília kivonat
4 tojás, sárgájára és fehérjére szedve (szobahőmérsékletű)
1 csipet só
130 g (1/2 csésze) vaj
1 organikus citrom reszelt héja
5 ek. mandulaforgács a tetejét megszórni
Verd fel a tojássárgájákat a cukorral.
Add hozzá a szobahőmérsékleten megpuhult vajat, a darált mandulát, a túrót, a citromhéjat, a vaníliakivonatot. Gépi mixerrel 8 percen át jól keverd össze. Legyen nagyon krémes, a színe pedig halvány.
Verd keményre a tojásfehérjéket a sóval. Két részletben, óvatosan kavard bele a vajas keverékbe, és jól elegyítsd.
4. Öntsd a tésztát egy sütőpapírral kibélelt, kivajazott, 24 cm átmérőjű, kerek formába. Egy kanállal simítsd el a tetejét.
Picit nedvesítsd be a mandulaforgácsot, hogy ne égjen meg, és szórd a tészta tetejére.
Ha kihűlt, tedd a hűtőbe. Ha hagysz belőle, meglátod, másnapra még jobban összeérnek az ízek. Tálaláskor megszórhatod diétás porcukorral.
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukrokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, az olajat és a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan hozzákeverjük a keményre vert t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánt egy villával összetöröm, hozzá adom a zabpelyhet, a mandulát, az aszalt meggyet, a szódabikarbónát és alaposan összekeverem. Egy tepsibe sütőpapírt teszek, gombócokat f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, beleteszünk egy csipet sót és a hideg túrót. Az egészet jól összegyúrjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap reggel lisztezett nyújtódesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverni kevés ideig állni hagyni és picit kiolajozott serpenyőben sütni. Ha sűrű fokozatos tej hozzáadásával lehet higítani.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű