300 g (2 és ½ csésze) darált mandula
250 g (1 csésze) túró
130 g (5/8 csésze) diétás édesítő
2 tk. vanília kivonat
4 tojás, sárgájára és fehérjére szedve (szobahőmérsékletű)
1 csipet só
130 g (1/2 csésze) vaj
1 organikus citrom reszelt héja
5 ek. mandulaforgács a tetejét megszórni
Verd fel a tojássárgájákat a cukorral.
Add hozzá a szobahőmérsékleten megpuhult vajat, a darált mandulát, a túrót, a citromhéjat, a vaníliakivonatot. Gépi mixerrel 8 percen át jól keverd össze. Legyen nagyon krémes, a színe pedig halvány.
Verd keményre a tojásfehérjéket a sóval. Két részletben, óvatosan kavard bele a vajas keverékbe, és jól elegyítsd.
4. Öntsd a tésztát egy sütőpapírral kibélelt, kivajazott, 24 cm átmérőjű, kerek formába. Egy kanállal simítsd el a tetejét.
Picit nedvesítsd be a mandulaforgácsot, hogy ne égjen meg, és szórd a tészta tetejére.
Ha kihűlt, tedd a hűtőbe. Ha hagysz belőle, meglátod, másnapra még jobban összeérnek az ízek. Tálaláskor megszórhatod diétás porcukorral.
Elkészítése: A cukrot kikavarjuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojásokat és a tejet, ezt követően robotgéppel összedolgozzuk. A lisztet, kakaóport és a sütőport is hozzákeverjük és...
Elkészítési idő:A muffin tepsibe papír kapszlikat teszünk, majd mindegyikbe belehelyezünk egy darab kekszet. A mascarponét, a tejföllel és a porcukorral krémesre kavarjuk, majd hozzáadjuk a tojáso...
Elkészítési idő: 25 perc20 dkg p.cukrot, 4 tojás sárgájával habosra keverünk, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és összekeverjük a tojásos masszával. A tojások fehé...
Elkészítési idő: