300 g (2 és ½ csésze) darált mandula
250 g (1 csésze) túró
130 g (5/8 csésze) diétás édesítő
2 tk. vanília kivonat
4 tojás, sárgájára és fehérjére szedve (szobahőmérsékletű)
1 csipet só
130 g (1/2 csésze) vaj
1 organikus citrom reszelt héja
5 ek. mandulaforgács a tetejét megszórni
Verd fel a tojássárgájákat a cukorral.
Add hozzá a szobahőmérsékleten megpuhult vajat, a darált mandulát, a túrót, a citromhéjat, a vaníliakivonatot. Gépi mixerrel 8 percen át jól keverd össze. Legyen nagyon krémes, a színe pedig halvány.
Verd keményre a tojásfehérjéket a sóval. Két részletben, óvatosan kavard bele a vajas keverékbe, és jól elegyítsd.
4. Öntsd a tésztát egy sütőpapírral kibélelt, kivajazott, 24 cm átmérőjű, kerek formába. Egy kanállal simítsd el a tetejét.
Picit nedvesítsd be a mandulaforgácsot, hogy ne égjen meg, és szórd a tészta tetejére.
Ha kihűlt, tedd a hűtőbe. Ha hagysz belőle, meglátod, másnapra még jobban összeérnek az ízek. Tálaláskor megszórhatod diétás porcukorral.
A még meleg áttört burgonyát a liszttel, a tojással, a margarinnal, kevés sóval összegyúrjuk. Ezután meglisztezett deszkán kisujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, és a tenyerünkkel k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint és a kristálycukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a szódabikarbónát meg a lisztet és simára kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekever, tetejére felkockázott alma, fahéj. 200 fokon kb.20 perc.Isteni!!
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA lisztet és a porcukrot szitáljuk egy nagyobb tálba, majd adjunk hozzá egy csipet só és a kockára vágott, szobahőmérsékletű vajat. A tésztakeverő karral 3-4 percig keverjük, amíg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű