Hozzávalók 40 x 30 cm-es tepsihez
a tésztához:
8 tojás
5 evőkanál (nád)cukor
3 evőkanál liszt
20 dkg durvára darabolt dió
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
1/2 citrom reszelt héja
a krémhez:
3 csomag főzős vaníliaízű pudingpor
1 l tej
5 evőkanál (nád)cukor
25 dkg vaj
a tetejére:
5 dkg durvára darabolt dió
A krémhez a pudingporból, a cukorból és a tejből sűrű pudingot főzünk. Amikor langyosra hűlt, apránként belekeverjük a vajat. Félretesszük, néha átforgatjuk.
A tésztához a tojásfehérjéből az apránként hozzáadott cukorral kemény habot verünk. Beletesszük a tojások sárgáját, és 5-6 percig tovább verjük. Végül laza mozdulatokkal beleforgatjuk a citromhéjjal, dióval és fahéjjal elvegyített lisztet. A masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Kihűtjük, majd keresztben kettévágjuk. Az egyiket tálcára tesszük, megkenjük a krém felével, majd rátesszük a másik lapot, óvatosan lenyomkodjuk, elosztjuk rajta a megmaradt krémet, és megszórjuk dióval. A süteményt szeletelve tálaljuk. Ha 1-2 órát vagy 1 éjszakát hűtőben áll, még finomabb.
A mascarponét keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd kézzel gyúrjuk össze a masszát. (ízlés szerint több cukrot is adha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése: A lisztben elmorzsoljuk a margarint. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, kinyújtjuk és lisztezett, zsírozott tepsibe tesszük és betesszük a sütőbe 5...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűA fentieket összegyúrjuk és 4 lapot sütünk belőle (tepsi hátán). K r é m: 8 dkg lisztet 6 dl tejjel felfőzünk, kihűtjük. 30 dkg vajat (Ráma), 3 dkg kakaót 25 dkg porcukorral és eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖntsük egy tálba a lisztet, porcukort, és a kakaóport, majd egy másik tálba szitáljuk át. 2 Miután már csomó mentes, hozzá önthetjük a tejet, és az olajat. 3 Ezután törjük bele...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű