A piskótához
8 db tojás (kettéválasztva)
160 g cukor
160 g finomliszt (finom)
A párizsi krémhez
150 dkg étcsokoládé
250 g vaj (vagy margarin)
2 ek cukrozatlan kakaópor
2 ek cukor
200 ml habtejszín
1 ek rum (vagy aroma ízlés szerint)
A tetejére
10 dkg tortabevonó (csokoládé)
A piskótához a sütőt előmelegítjük.
A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral.
A tojássárgáját habosra keverjük a cukor kb. ¼ részével.
A tojásfehérjéből és a többi cukorból, nem túl kemény habot verünk. (Olyasmi állaga legyen, mint a tejfölnek, amikor nincs kikeverve.)
A felvert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk.
Apránként óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztet.
A formába szedjük és felhúzzuk a karika széléig, így homorú formát adva a piskótának.
40 perc alatt készre sütjük.
A párizsi krémhez a tejszínt elkezdjük melegíteni, folyamatosan kavargatjuk.
A kakaóport csomómentesre elkeverjük benne. Amikor már elég forró, de nem forr, beletesszük az összetört csokit, és felolvasztjuk. A vaj, vagy margarin harmadát is hozzákeverjük, hogy felolvadjon benne.
Levesszük a tűzről, amikor már csak langyos, akkor a vaj vagy margarin másik felét kikavarjuk, és hozzáadjuk a krémhez. Hűtőben készre hűtjük.
Végül a piskótát vízszintesen 3 részbe vágjuk.
Megkenjük az egyik lapot és ráhelyezzük a másikat, majd ezt is megkenjük és jöhet rá az utolsó lap.
A tetejét és az oldalát csokoládé tortabevonóval bekenjük.
sütési hőfok: 160°C
sütési mód: alul-felül sütés
mire szükséged lesz, az egy jó kis háztartási robotgép, amivel egyneművé dolgozhatod a hozzávalókat. Ha nincs ilyened otthon, akkor se csüggedj egy percig sem, egy kicsit macerásab...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral robotgépben habosra keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, majd belefacsarjuk a narancs levét és belereszeljük a narancs héját a masszába. Összedolgo...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűOřechy nasekáme nahrubo, med rozehřejeme ve vodní lázni 2. V jiné misce rozehřejeme bílky s cukrem a ve vodní lázni vyšleháme tuhý sníh 3. Do bílkového krému pomalu, tenkým pramín...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint habosra keverjük a cukorral és a tojással. A liszhez öntjük a sütőport, óvatosan összekeverjük és hozzákeverjük a margarinhoz. A kakót érdemes kanállal kis adagokban be...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes