1 kg sertés karaj
3 nagyobb hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 fél zellergumó
1 teáskanálnyi curry
1 dl száraz fehérbor
só, bors
olaj
A húst felszeleteljük és átkenjük a fűszerekkel, majd forró olajban mindkét oldalát 5-7 percen át sütjük, ezt követően egy tányérra tesszük. Közben a hagymát és a zellert felvagdossuk és olajon dinsztelni kezdjük, hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket is, majd rátesszük a húsokat és felöntjük a borral. Lefedve puhára főzzük.
Sertés combot használtam, melyet nem túl nagy szeletekre vágtam. Egyenletes vastagságúra klopfoltam. Bedörzsöltem, sóval, borssal, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával. Egy nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta Mérjük ki a lisztet, és adjuk hozzá a puha vajat. Ezután rakjuk hozzá a tojást, tejfölt és a sót is. Gyúrjuk össze az alapanyagokat jó alaposan. Fedjük le a...
Elkészítési idő: 95 perc Nehézség: KönnyűHúsgombóc Egy lábasba teszünk fel vizet melegedni. A darált húst és a többi hozzávalót egy tálban összekavarjuk, összegyúrjuk. Kb. 50 g-os kis gombócokat készítünk (nekem 21 db...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk és lehártyázzuk, majd leitatjuk a vizet róla, ezután az összekevert fűszerekbe hempergetjük. Egy sütőedénybe fektetjük, aláöntjük a bort és kb. 45 percig fóliáva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű