1 csokor spárga
1 póréhagyma
5 dkg vaj
2 dl főzőtejszín
1 gerezd fokhagyma
só
bors
olívaolaj
A spárgát alaposan mosd meg, hámozd meg, és egy éles késsel távolítsd el az alsó, fás részét. Vágd három-négy centis darabokra, tedd kevés olívaolajjal kikent tepsibe, és szórd meg sóval, borssal. Süsd 200 fokon 20-25 perc alatt puhára, majd turmixold le.
A póréhagymát aprítsd fel, és pirítsd meg kevés vajon. Közben rakd hozzá a zúzott fokhagymát, majd a pépesített spárgát. Önts hozzá egy liter vizet, morzsold bele a leveskockát, és főzd tíz percig. Ekkor szép lassan csorgasd hozzá a főzőtejszínt, közben kevergesd. Várd meg, amíg rottyan egyet, és már tálalhatod is.
A zöldségeket kevés olívaolajon megpároljuk, fűszerezzük, 1 liter zöldséglevessel felöntjük, kevés paradicsompürével színezzük. Kevés reszelt parmezán sajttal megszórva fogyasztjuk...
Elkészítési idő:◾️A felkockázott répát és gyökeret olajon megfuttatjuk. ◾️Hozzáadjuk a felkockázott húst, az egész hagymát, fűszerezzük és felöntjük az alaplével. ◾️Ha félig megpuhult hozzáadj...
Elkészítési idő: 120 percA gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, a zöldségeket meghámozzuk, karikákra vágjuk, a hagymát apróra vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk. Nyári gombaleves recept 2. fázisfot...
Elkészítési idő: 40