Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Krémes spárgakrémleves, sült spárgából


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csokor spárga
1 póréhagyma
5 dkg vaj
2 dl főzőtejszín
1 gerezd fokhagyma

bors
olívaolaj

Elkészítés:


A spárgát alaposan mosd meg, hámozd meg, és egy éles késsel távolítsd el az alsó, fás részét. Vágd három-négy centis darabokra, tedd kevés olívaolajjal kikent tepsibe, és szórd meg sóval, borssal. Süsd 200 fokon 20-25 perc alatt puhára, majd turmixold le.

A póréhagymát aprítsd fel, és pirítsd meg kevés vajon. Közben rakd hozzá a zúzott fokhagymát, majd a pépesített spárgát. Önts hozzá egy liter vizet, morzsold bele a leveskockát, és főzd tíz percig. Ekkor szép lassan csorgasd hozzá a főzőtejszínt, közben kevergesd. Várd meg, amíg rottyan egyet, és már tálalhatod is.

Krémes spárgakrémleves, sült spárgából

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Petrezselymes krumplikrémleves kúbásszal
Petrezselymes krumplikrémleves kúbásszal

A vajat egy 3-4 literes edényben összeolvasztom az olajjal. Ráborítom a hagymát, finoman sózom és 4-5 percig pirítom. Ráreszelem a fokhagymát, hozzákeverem a felkarikázott petrezse...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyírségi gombócleves
Nyírségi gombócleves

Leves A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a felhevített olajon üvegesre pirítjuk. Ha a hagyma színesedni kezd, hozzáadjuk a felkockázott húst és néhány percig kevergetve sütjü...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vichyssoise (pórés burgonyakrémleves)
Vichyssoise (pórés burgonyakrémleves)

A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk. A póréhagymát apróra vágjuk, a vajon pirítani kezdjük, amikor kezd karamellizálódni, felöntjük az alaplével (vagy vízzel), sózzuk. Hozzáadj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Raguleves tejföllel
Raguleves tejföllel

A húst daraboljuk és kockázzuk fel, pirítsuk át az olajon. Öntsük fel vízzel, és főzzük fedő alatt félpuhára. Karikázzuk fel a zöldségeket, és ekkor adjuk hozzá azt is. Ha minden p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk