Hozzávalók, amiket használtam:
A bögre mérete 2,5 dl-es volt!
A tészta:
10 dkg vaj
fél bögre cukor
2 ek méz
csipet só
1 kk szódabikarbóna
1 egész tojás
3 ek kakaópor
2 bögre liszt
Read more: http://szekimama.blogspot.com/#ixzz3EGNXaUxj
Vízgőz felett a hozzávalókat a liszt kivételével felolvasztottam, folyamatosan kevergettem, amíg szép egyenletes lett a krém. Után még melegen hozzáadtam a lisztet és jó alaposan összegyúrtam. Két részre szedtem, majd kinyújtottam az első adagot 190 fokos sütőben 9-10 perc alatt megsütöttem, majd a másik részét is kinyújtás után megsütöttem.
Közben elkészítettem a krémet.
A krém:
5 dl tej (2 bögre)
2 csomag tejszínes pudingpor
3/4 bögre cukor
5 dkg vaj
1 doboz házi krémsajt
Az 5 dl tejben elkevertem a 2 csomag pudingport és lassú tűzön felfőztem, amíg besűrűsödött, után még rögtön melegen hozzákevertem a cukrot. A házi krémsajtot elkevertem az 5 dkg vajjal, majd miután kihűlt a puding összedolgoztam az egészet. Itt érdemes megkóstolni, mert aki édesebb szájú, annak lehet, hogy kell még bele némi cukor.
A tésztalapok kihűlése után az alsó rétegre rákentem a tejszínes krémet, majd óvatosan ráhelyeztem a másik tésztalapot is. Alufóliával becsomagoltam és egy éjszakára hűtőbe tettem, mert a tészták egy kicsit kemények kisülés után, de másnapra nagyon kellemesen megpuhultak és remek ízük volt.
Read more: http://szekimama.blogspot.com/#ixzz3EGNvSTq3
Egy tepsit olvasztott vajjal jól kikenek. Egy réteslapot ráfektetek ismét megvajazom. 4 db tojás sárgáját, a cukrot, vaniliás cukrot, mazsolát, a citrom reszelt héját a túróval jó...
Elkészítési idő: 30 percAz élesztőt felfuttatjuk egy kevés liszttel. A túróhoz hozzákeverjük a tojások sárgáját, a cukrot , mazsolát , reszelt citromhéjat és összekeverjük. A liszthez hozzáadjuk a toj...
Elkészítési idő: 1 óraAz egészet összekeverjük.
Elkészítési idő: