Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

oreo keksz


Írta:

Elk. idő: 1óra
Adag: 4-6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók

kekszhez:

22,5 dkg liszt
fél teáskanál sütőpor
1 teáskanál
szódabikarbóna
12,5 dkg holland kakaó, cukrozatlan, szigorúan holland, mert attól lesz szép sötét színe
12,5 dkg porcukor
12,5 dkg vaj
1 tojás
krémhez:

25 dkg porcukor
1 teáskanál vanília kivonat
4 evőkanál tejszín
5 dkg vaj

Elkészítés:


Először a krémet készítjük el. Habosra keverjük a vajat cukor ral és vaníliakivonattal. Kanalanként hozzá keverjük a tejszínt. Felhasználásig hűtbe tesszük.

Összekeverjük a lisztet a kakaóval, szódabikarbónával, sütőporral és sóval. Habosra keverjük a vajat cukorral, hozzáütjük a tojást, majd addig kevergetjük, amíg simává nem válik. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és gyúrófejes robotgéppel először kisebb fokozaton, majd ha már kicsit összeállt, legyobb fokozaton addig gyúrjuk. amíg szép fényes tésztává áll össze.

Ekkor kisebb adagokban nem túl vékonyra nyújtjuk. Kiszúrjuk 5 centisentis pogácsaszaggatóval. Megnyomjuk a körök felének tetejét, egy másik, kisebb , szúróval.

Sütőpapíros lemezre rakos gatjuk és előmelegített sütőben 160 fokon 7 perc alatt készre süt jük. Nem kell jobban megsütni, mert akkor nagyon kiszárad. Amikor kivesszük, még puhának tűnik, de amikor kihűl, finom ro pogós lesz. Hagyjuk kihűlni.

Kivesszük a hűtőből a kré met. Teszünk a kihűlt kekszek egyik felére egy-egy teáskanál­nyit. Ráteszünk egy másik kekszet és addig nyomjuk össze a kettőt, amíg eléri a krém a kek szek szélét.
Késsel eltávolítjuk a felesle get a szélekről. 10. Pár percre hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon a krém.

oreo keksz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Rántásos rétes
Rántásos rétes

10 dkg zsírból és 8 dkg lisztből világos rántást készítünk. A maradék lisztet a tejföllel, tojással, pici sóval összegyúrjuk. Nyújtófával elnyújtjuk, a rántást rákenjük és felcsava...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Magyar pite
Magyar pite

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lekváros bukta (Szabi)
Lekváros bukta (Szabi)

Dabasztótálba öntjök a tejet, a tojássárgáját, valamint az élesztőt, majd elkeverjük. Ezután beleszitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a cukrot és a sót is. A tésztát 3 percen ker...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Linzertészta 1. -alaprecept
Linzertészta 1. -alaprecept

1. A hagyományos módszer szerint a vaníliarudat felhasítjuk, és késheggyel kikapargatjuk a belsejéből a finom pépet (A). A lisztet deszkára/munkalapra szitáljuk. A fagyos zsiradéko...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk