hozzávalók / 8 adag
A barna réteghez
200 g étcsokoládé
500 g kekszmorzsa
100 g törökmogyoró (pirított és aprított)
50 g koktélcseresznye (aprítva, elhagyható)
3 ek likőr (Tia Maria vagy rumos kávé)
1 dl víz (kevés az összegyúráshoz)
A rizses réteghez
200 g fehér csokoládé
50 g puffasztott rizs
80 ml habtejszín
A dekorációhoz
100 g étcsokoládé
50 g tejcsokoládé
25 g mandulapehely
Béleljünk ki egy hosszúkás sütőformát folpackkal.
Olvasszunk fel a 200 g étcsokit vízgőz felett. Adjuk hozzá a kekszmorzsát, mogyorót, koktélcseresznyét, a Tia Maria-t és annyi vizet, hogy gyúrható állagú legyen (kb. mintha kókuszgolyót csinálnánk).
A feketecsokis kekszkeverék 2/3-át tegyük a sütőformába úgy, hogy az oldalára is jusson.
Olvasszuk fel a fehércsokit tejszínnel vízgőz felett. Adjuk hozzá a puffasztott rizst. Egy kanállal nyomkodjuk a helyére. A maradék feketecsokis kekszkeveréket a tetejére simítjuk.
Hűtőbe tesszük pár órára (nálam kb 3 óra volt).
Kiborítjuk egy tálcára, vagy tányérra (ami befér a hűtőbe).
A díszítéshez az étcsokoládét olvasszuk meg, kenjük be vele a sütit. Erre szórjuk a mandulaforgácsot. Dermedésig hűtőbe tesszük. Addig megolvasztjuk a tejcsokit, amivel csíkokat húzunk a süti tetejére. Ha akad otthon pár szem karamellás csoki, akkor azt is beleolvaszthatjuk a kekszmorzsás keverékbe.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2 részre osztjuk.25*40 cm tepsibe 1 réteg, rá a lekvár és a töltelék majd a lap második fele.Tojással kenni. Alul-felül sütés 180 fok
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tojást a cukorral, vízzel keményre verjük, hozzákeverjük a sütőporos lisztet és a szalalkálit. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. 2.A margarint, a cukorral, a tejjel és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaptésztához a lisztet és a porcukrot összekeverjük, és elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk. Gombócot formázunk belőle, és hűtőben pihentetjük kb. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Gáztepsibe sütjük. 2. Krém: 3 dl tej, 1 vanília puding, 2 e.k. cukor sűrű péppé főzzük. 3. 20 dkg Ráma, 20 dkg cukor, 2 vaníliás cukor, összekeverjük. 4. Két krémet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű