Hozzávalók: 1 kg sertésbőr, 2 száraz, csípős pirospaprika, 2 babérlevél, 2 fokhagyma, 4 vöröshagyma, só, 2 evőkanál sertészsír, 2 teáskanál őrölt pirospaprika, 1 teáskanál őrölt feketebors.
A salátához: 10 dkg kerékrépa zsenge, télvégi hajtása, 2 teáskanál só, 1 evőkanál ecet, 1 evőkanál cukor, 2 gerezd fokhagyma.
Köretként 1 kg burgonya.
A bőrkét megtisztítjuk, átmossuk, és fűszeres vízben előfőzzük. Teszünk bele 1 csípős paprikát, 1 babérlevelet, 1 gerezd fokhagymát, 1 közepes nagyságú vöröshagymát, és csipetnyi sót.
A sertészsírt felolvasztjuk egy nagyobb lábosban, és belekockázzuk a vöröshagymát. Csipetnyi sót szórunk rá, és üvegesre pároljuk.
Az előfőzött bürkét leszűrjük, a főzőlevet félretesszük. A bőrdarabokat kisebb csíkokra vágjuk. A megpárolódott hagymát őrölt paprikával és a bürkével összekeverjük. Felengedjük annyi főző lével, hogy ellepje. Fűszerezzük 1 babérlevéllel, 1 száraz erős paprikával, 1 gerezd apróra vágott fokhagymával, 1 teáskanálnyi őrölt feketeborssal. Összekeverjük, és fedő alatt legalább fél órát főzzük.
A salátához a répahajtásokat átmossuk. Két dl vízbe sót, ecetet, cukrot és kockákra vágott fokhagymát teszünk, és felmelegítjük. Amikor forr, levesszük a tűzről, és szűrőn keresztül a salátára öntjük. Ebben a lében hagyjuk kihűlni a salátát.
A burgonyát héjában, sós vízben puhára főzzük, megtisztítjuk, és hasábokra vágva kínáljuk a bürke pörkölt mellé.
Enyhén verd fel a tojást, hámozd meg és reszeld le az almát és a citrom héját. Aprítsd fel a zöldfűszereket. Van, aki nem szereti a húst gyümölccsel keverni, az kihagyhatja az almá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst tisztítsuk meg, vágjuk 1 cm széles csíkokra, és kevés olajon süssük elő, majd vegyük ki az olajból, és tegyük félre. 2. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk nagyon vékony sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A padlizsánt kettévágjuk, majd kivájjuk a húsát úgy, hogy hagyunk neki egy kevés peremet. Megsózzuk. A kivájt húst apró kockákra vágjuk. 2. A fél padlizsánokat egy tepsire he...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarját kb. másfél centis szeletekre vágjuk. A széleit több helyen bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Borsozzuk. A ketchupot összekeverjük a worcestershire szósszal,...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű