Családireceptkönyv.hu

Lecsós szelet,rízzsel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Lecsó:
- paprika,paradicsom,hagyma,só,bors.
- üveges (befőtt) lecsó is tökéletes
Sertés tarja vagy karaj (kiklopfolva,sózva,borsozva)
Rizs

Elkészítés:


Amennyiben friss lecsóval készítjük,úgy elsőnek a szokott módon lecsót készítünk a paprikából,paradicsomból,hagymából.

A húst kiklopfolom,sózom-borsozom.
Egy nagyobb méretű tepsi aljára öntök olajat, és lefektetem a hússzeleteket.
Ezt követően az elkészült lecsót rákanalazom a husikra.
Alufóliával lefedem,és előmelegített sütőbe (180 fok), légkeveréssel,addig sütöm,míg a husi meg nem puhul. Amikor az puha, akkor további 20 percig szoktam még sütni.

Köretként rizset szoktam készíteni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Elkészítési időt,az emberek munkatempója,valamint a sütők különbsége miatt,- ill. nem igazán mérem a főzési/sütési időket - nem írok.

Lecsós szelet,rízzsel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Egybensült sertés tarja
Egybensült sertés tarja

A húst előző nap előkészítem. A tarját egy vágódeszkára fektetem. 5-6 gerezd fokhagymával és a szalonnával körbespékelem a húst. Körben megszórom a fűszerkeverékkel, alaposan beled...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Gombás fasírt
Gombás fasírt

A 3 db tojást keményre főzzük hűtjük és kockára vágjuk. A gombát megmossuk és felszeleteljük. A hagymát apró kockára vágjuk, üvegesre pirítjuk majd hozzáadjuk a gombát és készre p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamburger fasírt (paleo)
Hamburger fasírt (paleo)

A hamburger fasírtjához nem feltétlenül szükséges tojást adni, amennyiben hagyományosan darált marhahúsból készül. Miután én tiszta 0,5 kg darált sertéshússal és hozzáadott 20 dk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar CIGÁNYPECSENYE
CIGÁNYPECSENYE

A húst megmossuk és 6-8 szeletre vágjuk. A zúzott fokhagymát, a fűszereket, a mustárt és 2 evőkanál olajat összekeverünk, átkenjük vele a húsokat, legalább egy órára hűtőbe tesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk