örölt paprika,1 nagy csokor kapor,só,2 szál száraz kolbász,1,5 kg füstölt hús,6-7 db húsos csont,1,5 kg savanyú káposzta,5 dl tejföl,
,Kinyomkodjuk a káposztát, a levét nem öntjük ki (ha túl savanyú, át is mossuk). Egy fazék aljára elterítjük a káposzta felét. Közé nyomkodjuk a húsos csontokat. Rápakoljuk a nagy darabokra felvágott füstölt húst meg a felkarikázott kolbászt. Rátesszük a káposzta másik felét. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Feltesszük főni egyenletes, lassú tűzre, néha megrázogatjuk. Ha kell, sózzuk és savanyítjuk a félretett káposztalével. Amikor elkészült, megszórjuk a finomra vágott kaporral meg az őrölt pirospaprikával. Tejföllel behabarjuk.
1. A darált húst, sót, tojás, szárított bazsalikomot összegyúrjuk, és kb. 17 darab 20 grammos fasírt-gombócot formázunk belőle. 2. Egy nagyobb lábasba tesszük a zsiradékot, ar...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA felszúrt dagadót megmossuk, 1 kk. sóval, 1/2 kk. borssal fűszerezzük kívül- belül és a töltésig félretesszük. A zsemléket langyos tejbe áztatjuk. Megpirítjuk a lereszelt vörösh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket kiklopfoljuk,sózzuk. Lisztbe,majd tejjel összekevert tojásba mártjuk,majd petrezselyemzölddel összekevert zsemlemorzsába forgatjuk. Olajban fedő alatt kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy magas falú tepsire lesz szükségünk. Ebbe kevés olajat teszünk, felkaríkázzuk a hagymát, és a felével kibéleljük a tepsi alját. Így, hogy megágyaztunk a húsnak, egyrészt alulról...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: Könnyű