fél kg túró, 4 tojás, 15 dkg búzadara,
A túrót áttörjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, egy csipet sóval és a grízzel jól kikeverjük és lefedve legalább 1 órán át pihentetjük.Nagy lábasban vizet forralunk, tojásnyi gombócokat formálunk a masszából és több menetben megfőzzük a forrásban levő vízben (mivel megduzzadnak a gombócok). kb. 10-15 perc alatt megfőnek. Vajon vagy margarinon zsemlemorzsát pirítunk, a lecsepegtetett gombócokat átforgatjuk ebben. Fahéjas porcukorral és tejföllel tálaljuk.
A padlizsánokat megmossuk, letöröljük, és 200°C-os sütőben puhára sütjük. Ha megsült, lehúzzuk a héját, és feldaraboljuk. Amíg sül a padlizsán, fele vajjal megdinszteljük az apró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfőzzük sós vízben a karfiolt és tejben áztatott zsemlével együtt krumplinyomón átnyomjuk. Megsózzuk, borsozzuk, hozzáadunk két tojássárgáját. 2 ujjnyi vastag hengereket formázun...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a répát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, majd olívaolajon pároljuk. Amikor a répa megpuhult, hozzáadjuk a lencsét, fűszerezzük, és felöntjük vízzel. Amikor a l...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1. Meghámozom a hagymákat (hacsak nem ecetes gyöngyhagymát használok, amit elég egyszerűen csak leöblíteni), a fokhagymagerezdekkel is így teszek. A szejtánt - ha nem darabokban ér...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű