fél kg túró, 4 tojás, 15 dkg búzadara,
A túrót áttörjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, egy csipet sóval és a grízzel jól kikeverjük és lefedve legalább 1 órán át pihentetjük.Nagy lábasban vizet forralunk, tojásnyi gombócokat formálunk a masszából és több menetben megfőzzük a forrásban levő vízben (mivel megduzzadnak a gombócok). kb. 10-15 perc alatt megfőnek. Vajon vagy margarinon zsemlemorzsát pirítunk, a lecsepegtetett gombócokat átforgatjuk ebben. Fahéjas porcukorral és tejföllel tálaljuk.
http://kerekerdokonyhaja.hu/receptek/vegan-palacsinta/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt félig megfőzöm sós vízben. Ha elkészült, alaposan lecsöpögtetem, majd egy edényben villával összetöröm. Hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A szezámmagot egy üres serpenyőben megpirítjuk. Majd lisztesre daráljuk. 2 Az érett avokádót hosszában kettévágjuk, magját kiszedjük, majd a húsát egy kanállal kivájjuk. 3 E...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű600 g gomba, 120 g vöröshagyma, 100 g zsiradék, 300 g zöldpaprika, 100 g paradicsom, 3 teáskanál édesnemes paprika, fokhagyma, ízlés szerint só
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű