Bors
Hús
Sárgarépa
Zöldség
mindenféle húsból készült levest úgy kezdek, hogy a húsra annyi vizet öntök, hogy éppen csak ellepje. Amikor felforrt, leöntöm. Ha nagyon zavaros a leve, akkor ezt a műveletet újból megcsinálom.
Utánna tiszta vízzel felöntöm. Amikor felforrt, ízlés szerint sót, Vegetát és pár szem borsot teszek bele. Egy hagymát megtisztítok, beleteszem és egy züldpaprikát is. Sárgarépát és zöldséget és pár gerezd fokhagymát megtisztítok, majd amikor a hús félig megfőtt, ezt is belerakom. A vége felé lestyánlevelet teszek bele. Amikor megfőtt, kiszedem a húsokat, zöldségeket és leszűröm a levest. Ezután újból felteszem forrni és a lestyán szárát apró karikákra vágva beleszórom. Tésztát főzök bele és kész a leves.
Read more: http://konyha-kezdoknek.hupont.hu/2/levesek#ixzz3sVxeleZQ
Készítsük el a pácot: a szójaszószt keverjük el a mézzel, a paradicsompürével és a fokhagymával. A csirkemelldarabokat tegyük a pácba, jól forgassuk át, és legalább 2 órára tegyük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat megforrósítjuk egy serpenyőben, rádobjuk az összezúzott fokhagymát, és néhány percig lassú tűzön pirítjuk, amíg szép aranyszínűre pirul. Ekkor rádobjuk az apróra vágott pet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spárgákat megtisztítjuk. A két végét fogva a bimbó felöli végén óvatosan , hogy le ne törjük meghajlítjuk és ahol elpattan ott a bimbó felé eső részt tartjuk meg.Utána a bimbó fe...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA borsót és a zöldségeket olajon pároljuk, rászórjuk az apróra vágott petrezselyem felét, majd pici lisztet szórunk rá, és vízzel felöntjük. Sózzuk, majd ha felforr, a leveskock...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű