menu

Családireceptkönyv.hu

Húsleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Bors
Hús
Sárgarépa
Zöldség

Elkészítés:


mindenféle húsból készült levest úgy kezdek, hogy a húsra annyi vizet öntök, hogy éppen csak ellepje. Amikor felforrt, leöntöm. Ha nagyon zavaros a leve, akkor ezt a műveletet újból megcsinálom.



Utánna tiszta vízzel felöntöm. Amikor felforrt, ízlés szerint sót, Vegetát és pár szem borsot teszek bele. Egy hagymát megtisztítok, beleteszem és egy züldpaprikát is. Sárgarépát és zöldséget és pár gerezd fokhagymát megtisztítok, majd amikor a hús félig megfőtt, ezt is belerakom. A vége felé lestyánlevelet teszek bele. Amikor megfőtt, kiszedem a húsokat, zöldségeket és leszűröm a levest. Ezután újból felteszem forrni és a lestyán szárát apró karikákra vágva beleszórom. Tésztát főzök bele és kész a leves.



Read more: http://konyha-kezdoknek.hupont.hu/2/levesek#ixzz3sVxeleZQ

Húsleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csontleves
Csontleves

Elkészítés: Az előzetesen felaprított, leforrázott, majd leöblített csontokat tedd egy mély lábasba, adj hozzá sót, szemesborsot, a meghámozott hagymát, s 2,5 liter hideg vízzel te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Brigi
Gyömbéres-fahéjas almaleves
Gyömbéres-fahéjas almaleves

Az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, a gyümölcshúst vékony szeletekre vágjuk. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi, fűszerezzük, hozzáadjuk a citromlevet, a sót, a cuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sárgaborsó krémleves (Gizi)
Sárgaborsó krémleves (Gizi)

A vöröshagymát vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a felhevített olajhoz és pároljuk üvegesre. Amikor már kellően megpárolódott, adjuk hozzá a előzőleg megmosott, és alaposan lecs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Könnyű spárgaleves
Könnyű spárgaleves

Miután a spárgát megmostuk, hajlítsuk meg a szárakat, míg el nem törnek. Az így kapott két szárrész közül a spárga feje felé eső, hosszabbik részét fogjuk felhasználni. Vágjuk 3 cm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk