Bors
Hús
Sárgarépa
Zöldség
mindenféle húsból készült levest úgy kezdek, hogy a húsra annyi vizet öntök, hogy éppen csak ellepje. Amikor felforrt, leöntöm. Ha nagyon zavaros a leve, akkor ezt a műveletet újból megcsinálom.
Utánna tiszta vízzel felöntöm. Amikor felforrt, ízlés szerint sót, Vegetát és pár szem borsot teszek bele. Egy hagymát megtisztítok, beleteszem és egy züldpaprikát is. Sárgarépát és zöldséget és pár gerezd fokhagymát megtisztítok, majd amikor a hús félig megfőtt, ezt is belerakom. A vége felé lestyánlevelet teszek bele. Amikor megfőtt, kiszedem a húsokat, zöldségeket és leszűröm a levest. Ezután újból felteszem forrni és a lestyán szárát apró karikákra vágva beleszórom. Tésztát főzök bele és kész a leves.
Read more: http://konyha-kezdoknek.hupont.hu/2/levesek#ixzz3sVxeleZQ
A répát, zöldséget, hagymát megpucolom. 1.5 dl vízbe rakom, hozzáadom a 2 db leveskockát és puhára főzöm. Közben elkészítem a rántást, egy kicsi olajba rakok 4 gerezd áttört fokha...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA póréhagymát karikára vágjuk, 1 db gombát felszeletelünk, a többit felkockázzuk, a snidlinget aprítjuk. Egy fazékban olívaolajon megolvasztjuk a vajat, rátesszük a póréha...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAhány személyre akarjuk a levest készíteni, annak megfelelően rántást készítünk, beletesszük az apró kockára vágott vöröshagymát. Kavargassuk a forró rántást, ameddig sistereg...
Elkészítési idő: 30-35 perc Nehézség: KönnyűTűzálló tálba tesszük a tisztított, kockára vágott zellert és a hámozott, felkockázott almát. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk. 180 fokos sütőben 35-40...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes