Családireceptkönyv.hu

Legényfogo Leves


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 közepes fej vöröshagyma
300 g csirkemell (filé)
300 g csirkemáj
3 közepes fej burgonya
2 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
1 db petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
150 g gomba - csiperke/sampion
200 g zöldborsó
3 evőkanál étolaj
400 ml víz
200 ml főzőtejszín (15-20%-os)
200 ml tejföl (20%-os)

feketebors (őrölt)
1 evőkanál petrezselyemzöld
1000 ml víz

Elkészítés:


A hagymát apróra vágjuk, a csirke mellett vékony csíkokra vágjuk, a májat megmossuk, feldaraboljuk, a zöldségeket meghámozzuk, karikákra vágjuk.

Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a csirke mellett, és fehéredésig pirítjuk.


Hozzáadjuk a zöldségeket is.
Megsózzuk, megszórjuk egy kevés őrölt borssal, adunk hozzá kb. 4 dl vizet. Fedő alatt 10 percig pároljuk.


Majd hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, és a szeletelt gombát.


Felöntjük 1 liter vízzel és addig főzzük, míg a répa meg nem puhul.

Ha a répa megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót és a májat. Kb. még 10 percig főzzük.

A tejfölt, és a tejszínt csomómentesre keverjük.


Adunk hozzá 1 evőkanálnyi aprított petrezselymet.

A levesbe csurgatjuk a tejfölös keveréket, és összeforraljuk. (Aki szereti, a tárkonyt az a petrezselyemmel együtt teheti a levesbe.)


Legényfogo Leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldséges krumplileves
Zöldséges krumplileves

A krumplit felteszem főni a megtisztított és darabolt zöldségekkel együtt, annyi vízben, hogy jól ellepje. Teszek hozzá sót, borsot, köménymagot, egy kevés ételízesítőt és zeller...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Húsleves
Húsleves

Elkészítés Egy fazékba beleteszem a megmosott pulykaszárnyat. A zöldségeket megtisztítom és megmosom, és a húshoz adom. Felöntöm 2,5 liter vízzel, sózom, borsozom és felteszem las...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Parmezános paradicsomkrémleves
Parmezános paradicsomkrémleves

A finomra vágott vöröshagymát az olívaolaj és vaj keverékén megpirítjuk. A paradicsomok zöld részét kivágjuk és felkockázzuk. Az apróra vágott répákat a hagymához adjuk és karam...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk