2 közepes fej vöröshagyma
300 g csirkemell (filé)
300 g csirkemáj
3 közepes fej burgonya
2 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
1 db petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
150 g gomba - csiperke/sampion
200 g zöldborsó
3 evőkanál étolaj
400 ml víz
200 ml főzőtejszín (15-20%-os)
200 ml tejföl (20%-os)
só
feketebors (őrölt)
1 evőkanál petrezselyemzöld
1000 ml víz
A hagymát apróra vágjuk, a csirke mellett vékony csíkokra vágjuk, a májat megmossuk, feldaraboljuk, a zöldségeket meghámozzuk, karikákra vágjuk.
Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a csirke mellett, és fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a zöldségeket is.
Megsózzuk, megszórjuk egy kevés őrölt borssal, adunk hozzá kb. 4 dl vizet. Fedő alatt 10 percig pároljuk.
Majd hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, és a szeletelt gombát.
Felöntjük 1 liter vízzel és addig főzzük, míg a répa meg nem puhul.
Ha a répa megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót és a májat. Kb. még 10 percig főzzük.
A tejfölt, és a tejszínt csomómentesre keverjük.
Adunk hozzá 1 evőkanálnyi aprított petrezselymet.
A levesbe csurgatjuk a tejfölös keveréket, és összeforraljuk. (Aki szereti, a tárkonyt az a petrezselyemmel együtt teheti a levesbe.)
A vöröshagymát egészen apróra vágunk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. A hagymára rádobjuk az apró kockára vágott húst, egy kicsit pirítjuk, majd a vízzel felöntjük.Félpuhára párol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat megolvasztom és ráteszem a kockára vágott karalábét, puhulásig dinsztelem rajta. Rá szórom a lisztet és jól elkeverem a vajas karalábéval, felöntöm a vízzel és beleteszem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajon hagymát dinsztelünk majd felengedjük vízzel. Bordás laskát v. kását teszünk bele és főzni kezdjük. Az árdékat megtöltjük és a kásával együtt tesszük a levesbe. Mikor majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű