1 élesztó
25 dkg margarin
20 dkg liszt
1 sütöpor
Tojás
Szezám
4 dl langyos vízben felfuttatunk 1 élesztőt, hozzáadunk 1 kávéskanál cukrot, 3 kávéskanál sót, 2 dl olajat, 10 dkg szezámmagot és kb. 80 dkg lisztet. Az egészből tésztét gyúrunk. 4 részre elosztjuk, kinyújtjuk és ceruzavastagságú csíkokat vágunk belőle, kb. 10 cm hosszúak legyenek. Kicsit megsodorva kikent tepsibe rakjuk. Tetejüket tojással megkenjük, megsózzuk és 200 fokos sütőben megsütjük. Vigyázni kell, mert nagyon hamar megsül!
Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrni, nem kell keleszteni, azonnal nyújtani és sütni. Tetejét tojással bekentem és bőségesen szórtam rá reszelt sajtot 180 fokon sütöttem. ( 20-30 perc) Meglehet bármive...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, reszelt sajttal, majd elmorzsoljuk a vajjal + a zsírral és annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy egy lágy, könnyen nyújtható, de ne ragacs...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Ezután kinyújtjuk kb. 25x35 cm-es lappá, majd óvatosan átemeljük egy sütőpapírral béle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű