1 élesztó
25 dkg margarin
20 dkg liszt
1 sütöpor
Tojás
Szezám
4 dl langyos vízben felfuttatunk 1 élesztőt, hozzáadunk 1 kávéskanál cukrot, 3 kávéskanál sót, 2 dl olajat, 10 dkg szezámmagot és kb. 80 dkg lisztet. Az egészből tésztét gyúrunk. 4 részre elosztjuk, kinyújtjuk és ceruzavastagságú csíkokat vágunk belőle, kb. 10 cm hosszúak legyenek. Kicsit megsodorva kikent tepsibe rakjuk. Tetejüket tojással megkenjük, megsózzuk és 200 fokos sütőben megsütjük. Vigyázni kell, mert nagyon hamar megsül!
500 g lisztbe belekevertem 1 evőkanál sót, elmorzsoltam 250 g margarinnal, hozzákevertem 200 g reszelt sajtot, és összegyúrtam egy kis pohár (175 g) tejföllel. Hűtőben pihentettem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A joghurtos sós kelt tészta hozzávalóit és elkészítését ide kattintva találjátok. A megkelt tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, gombóccá alakítjuk. Az egyik gombócot...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA meglangyosított tejet egy kelesztő tálba öntjük, belekeverjük a cukrot, az élesztőt. Pár perc múlva hozzáadjuk a tojás sárgáját, a lisztet, a sót, elkeverjük, majd apránként hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű