1 kg tarja
30 dkg füstölt szalonna
8 gerezd fokhagyma
legalább fél kg vöröshagyma
só ,bors
pirospaprika
A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb.
Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket.
A szalonnákat beleteszem egy tányérba és a mikróban kb. 2-3 perc alatt kisütöm a zsírját. (Így nem fog füstölni sütés közben)
A szalonnazsírt beleteszem egy lábasba és félig megsütöm benne a karikára vágott hagymát.
Amikor kész, beleöntöm az egészet egy tepsibe és egyenletesen elrendezem.
A húst felszeletelem, kiklopfolom.
A fokhagymát összepréselem és egy csészében kevés olajjal összekeverem.
Ezzel a fokhagymás olajjal bekenem a húsokat, majd megsózom és megborsozom őket.
A hús szeleteket lisztbe forgatom, és forró olajban félig megsütöm.
(A liszt nem fogja engedni, hogy később a hús a sütőben nagyon kiszáradjon.)
Ezt követően a szeleteket a hagymára pakolom. Ráteszem a korábban kisütött szalonnacsíkokat, és sütőben 180fokon kb. 20 perc alatt készre sütöm.
Majd a tetejét megszórom pirospaprikával.
Sült burgonyával tálalom.
Vágjuk fel a csülköt a csont mentén, és nyissuk szét. (Ne vágjuk át teljesen!) Fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel (használjuk a fűszereket bátran, hiszen vastag a h...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KönnyűA lapockát csíkokra, a vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra összezúzzuk. A füstölt angolszalonnát, gépsonkát és a meghámozott csemegeuborkát vékony me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Szokásos módon fasírtnak kevertem be a darált húst, olajon fonnyasztott vöröshagymával, zsemlével, sóval, borssal, dijoni mustárral, fokhagymával, nyers tojással. 2. Egy nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz■ A kelkáposzta torzsát kivágjuk, majd forró sós vízbe tesszük és leveleire szedjük (ahogy fő a káposzta, úgy jönnek le könnyen a levelei). ■ Ha kihűlt, a vastag ereket levágjuk a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes