4 dkg zabpehely (25,2 g)
2 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor (2 g)
|ízlés szerint kevés édesítőszer (elhagyható)
2 dkg vaj/margarin
15 dkg málna (7,5 g)
1,5 dl natúr joghurt (7 g)
1. A zabpelyhet daráljuk durvára konyhai aprítóban (használhatunk finom, apró szemű zabpelyhet is). Keverjük el a kakaóporral, ha használunk, adjuk hozzá az édesítőszert. Morzsoljuk el a vajjal/margarinnal a keveréket, maradjon morzsás.
2. Egyenletesen terítsük szét sütőpapírral bélelt sütőlemezen, 10-12 perc alatt pirítsuk meg a morzsát.
3. A málnát pürésítsük botmixerrel. Rétegezzük a málnapürét, a natúr joghurtot és kekszmorzsát poharakba.
Egy adag szénhidráttartalma: 20,8 gramm
KALÓRIA: 246 KCAL/POHÁR
A csokit vízgőz felett megolvasztottam, majd hozzáadtam a vajat kisebb darabokban, hogy elolvadjon. 2 egész tojást és 4 tojás sárgáját kikevertem 7,5 dkg porcukorral, majd hozzáadt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítjük a pudingot. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot. Ha magasabbra akarjuk a krémet, nyugodtan használjunk több tejszínt!Egy jénai tálat beborí...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KözepesA darált mandulát, aszalt szilvát, kókuszreszeléket, 80 g kókuszolajat és a kakaóport késes aprítóban össze kell dolgozni, amíg összeáll (lehet, hogy egy kis plusz víz kell majd be...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűÁztasd be a mazsolát, majd pépesítsd botmixerrel. Gyúrd össze a kakaós tésztához valókat. Adj hozzá annyi vizet, hogy jól formázható, de ne ragacsos tésztát kapj. Habosítsd a kók...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű