4 dkg zabpehely (25,2 g)
2 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor (2 g)
|ízlés szerint kevés édesítőszer (elhagyható)
2 dkg vaj/margarin
15 dkg málna (7,5 g)
1,5 dl natúr joghurt (7 g)
1. A zabpelyhet daráljuk durvára konyhai aprítóban (használhatunk finom, apró szemű zabpelyhet is). Keverjük el a kakaóporral, ha használunk, adjuk hozzá az édesítőszert. Morzsoljuk el a vajjal/margarinnal a keveréket, maradjon morzsás.
2. Egyenletesen terítsük szét sütőpapírral bélelt sütőlemezen, 10-12 perc alatt pirítsuk meg a morzsát.
3. A málnát pürésítsük botmixerrel. Rétegezzük a málnapürét, a natúr joghurtot és kekszmorzsát poharakba.
Egy adag szénhidráttartalma: 20,8 gramm
KALÓRIA: 246 KCAL/POHÁR
A cukrot habosra keverjük vajjal, majd egyenként hozzátesszük a tojásokat. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, a sütőporral, a fahéjjal és a tojásos masszához keverjük. Amikor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖntsd a tejet egy vastagabb falú lábosba, és kezdd melegíteni. Amikor felforr, kanalazd hozzá a búzadarát, add hozzá a cukrot, a sót és a vaníliát. Kis lángon főzd, és közben folya...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTepsi mérete: 26 cm x 15 cm Sütési idő: 170°C/25 perc
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJó tömör fényes habot kell verni. 80 fokon légkeveréssel kb 90 percet szárítottam.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz