8 dkg vaj/margarin + a formához | 40 dkg liszt + a formához és a nyújtáshoz | csipet só | 2 dl tej | 6 dkg porcukor | 3 dkg friss élesztő | 2 tojássárgája | 30-40 dkg málnalekvár | 20 dkg friss málna | porcukor a díszítéshez
1. A tésztához elmorzsoljuk a lágy vajat/margarint a liszttel és a sóval. A tejet meglangyosítjuk a porcukorral, felfuttatjuk benne a morzsolt élesztőt, majd beletesszük a tojássárgáját. Az élesztős részt a lisztes részhez adjuk, majd sima, fényes tésztává dagasztjuk. Letakarva kelesztjük 30 percig szobahőmérsékleten.
2. A kuglófformát kivajazzuk, kilisztezzük, a megkelt tésztát lisztezetett munkalapon pár mozdulattal átgyúrjuk, majd körülbelül 30×40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Hosszában 3-4 csíkban málnalekvárt kanalazunk rá, és elterítjük rajta a málnaszemeket.
3. Nem túl szorosan feltekerjük a tésztát, majd az előkészített formába hajtjuk. Letakarva további 25-30 percet kelesztjük, és 160 ºC-ra előmelegített sütőben készre sütjük 40-45 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, kihűtjük. Tálalás előtt meghintjük porcukorral.
KALÓRIA: 3338 KCAL/EGÉSZ KUGLÓF
A kekszet tegyük késes aprítóba és járassuk addig, amíg morzsás nem lesz. Nem baj, ha maradnak benne nagyobb darabok. Ha nincs késes aprítónk, akkor tegyük egy zacskóba a kekszet é...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűMindent összegyúrunk, majd kis golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, majd villával lenyomjuk kissé. Ezzel mintegy mintázzuk is a felületüket. De ella...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal,zsírral elmorzsolni, majd bele a megkelesztett élesztő, a tojások és csipet só. Jól kigyúrni és a hűtőbe tenni, míg a töltelék elkészül. A töltelékeket összekev...
Elkészítési idő: 1óra 50 perc Nehézség: Könnyű1. Kis liszten kinyújtjuk a leveles tésztát, s kétszer akkora darabokra vágjuk, mint amekkora szendvics megsül a szendvicssütőnkben. 2. A leveles tészta felét nutellával, felét pe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű