1/2 kg liszt,
3 dl tej
1 evőkanál cukor
4 dkg vaj
2 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál só (ízlés szerint)
1 egész tojás
3 dkg friss élesztő
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd az összes hozzávalóval tésztát dagasztunk. Mikor alaposan kidolgoztuk, meglisztezzük a tetejét a tésztának, majd letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük. Mikor megkelt a tészta, lisztezett felületre borítjuk, átgyúrjuk, majd 3 egyenlő gombócot készítünk belőle. A gombócokat egyenként kb. 3-4 mm vékony kerek lappá nyújtjuk és 6 részre felvágjuk. A szélesebb részénél a tésztának, szorosan feltekerjük, és kifli formára igazítjuk a péksüteményt.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a kifliket, tejjel vékonyan megkenjük a tetejüket, majd ízlés szerint, durva szemű sóval, és/vagy köménymaggal megszórjuk. Letakarva, még fél órát kelesztjük a tésztát, majd előmelegített sütőben, 165-170 C-on, pirosra sütjük a kifliket.
Jó étvágyat
A padlizsánt keresztben kettévágjuk, apróra kockázzuk, a fokhagymát szintúgy. A vizet 1 ek olívaolaj hozzáadásával felforraljuk, a spagettit "al dente" készre főzzük, szűrjük, öbl...
Elkészítési idő: 1 óraA káposztát lereszelem besózom, és kicsit állni hagyom. Az olajat egy lábosban felhevítem, majd hozzáadom a kinyomkodott káposztát, borsozom, és adok hozzá egy kevés cukrot.(í...
Elkészítési idő: 30 percDarált húst fűszereztem – sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal. Hozzáadtam tojást és zabkorpát Golyókat formáztam és sütőpapírra tettem a golyókat. Előmelegített sütőben k...
Elkészítési idő: