1/2 kg liszt,
3 dl tej
1 evőkanál cukor
4 dkg vaj
2 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál só (ízlés szerint)
1 egész tojás
3 dkg friss élesztő
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd az összes hozzávalóval tésztát dagasztunk. Mikor alaposan kidolgoztuk, meglisztezzük a tetejét a tésztának, majd letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük. Mikor megkelt a tészta, lisztezett felületre borítjuk, átgyúrjuk, majd 3 egyenlő gombócot készítünk belőle. A gombócokat egyenként kb. 3-4 mm vékony kerek lappá nyújtjuk és 6 részre felvágjuk. A szélesebb részénél a tésztának, szorosan feltekerjük, és kifli formára igazítjuk a péksüteményt.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a kifliket, tejjel vékonyan megkenjük a tetejüket, majd ízlés szerint, durva szemű sóval, és/vagy köménymaggal megszórjuk. Letakarva, még fél órát kelesztjük a tésztát, majd előmelegített sütőben, 165-170 C-on, pirosra sütjük a kifliket.
Jó étvágyat
A kenyérsütőbe teszem a vizet és a többi hozzávalót, majd az előző este kikevert elő-tésztát. Elindítom a programot / nálam 10-es Tészta/, és ha kész a dagasztás kiveszem, átgyúrom...
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: Könnyű1. A tésztát enyhén sós vízben, amibe 1 ek olajat is öntünk, maximum két perc alatt kifőzzük, leszűrjük, a vajjal elkeverjük. Vigyázzunk a tészta nehogy nagyon megpuhuljon ! 2. A...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Közepeshttps://www.facebook.com/olcsoreceptek/videos/1983093211719571/
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vöröshagymát kókuszzsíron megpirítunk, 6 cukkinit, 1 fehérrépát, 3 sárgarépát tisztítás után karikára vágunk. Az egészet megpároljuk, 6 gerezd fokhagymát eközben belenyomunk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű