menu

Családireceptkönyv.hu

Egyszerű Bagett


Írta:

Elk. idő: 1,5
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


40 dkg kenyérliszt (a jó minőségű finom is megteszi)
2 dl langyos víz
0,5 dl tej
1 púpos tk. só
2 ek. olaj
2 ek. burg.pehely (elhagyható)
2 dkg friss élesztő

Elkészítés:


Az összes hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe mérjük. Bedagasztjuk a tésztát, és kb. fél óra alatt duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületre borítjuk, majd három, egyforma darabba vágjuk. Megformázzuk a bagetteket, és a bagettsütő tepsibe (vagy sütőlemezre) helyezzük őket.
Letakarjuk, majd kb. 30 perc alatt duplájára kelesztjük (én a melegedő sütő tetejére tettem a tepsit). A sütőt 200 fokra állítjuk.
A megkelt tésztán egy éles pengével bevágásokat ejtünk, majd vízzel alaposan lepermetezzük (ha van, akkor egy nagy, XXL méretű sütőzacskóba is belehúzhatjuk).
Kb. 25 -30 perc alatt ropogósra sütjük. Amint kivesszük a sütőből kevés vízzel lepermetezzük, hogy a héja szép fényes legyen.

Egyszerű Bagett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Japán palacsinta (Sóbors)
Japán palacsinta (Sóbors)

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat felverjük, hozzáadjuk a tejet, majd a vaníliakivonatot. Alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk az átszitált lisztet és sütőport. Habverővel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Szilvalekváros papucsok
Szilvalekváros papucsok

1A kefirt meglangyosítjuk. Kenyérsütő gép üstjébe helyezzük a langyos kefirt, az egész tojást, a lisztet, a cukrot, és a friss élesztőt a felsorolás sorrendjében, majd dagasztó-kel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
GESZTENYÉS KRÉMES
GESZTENYÉS KRÉMES

A gesztenyemasszát a porcukorral, darált keksszel össze dolgozni,majd egy kisebb tepsi aljára szétnyomkodni. Krém:3 cs vaníliás puding,9 dl tej,18 csapott evőkanál cukor,ezt felfőz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Jeges szelet
Jeges szelet

A lisztet a szalagáréval összekeverjük, hozzáadjuk a margarint, a porcukrot és a tojást. A tésztát jól összegyúrjuk. Ha nem elég lágy, kicsi tejjel puhítjuk. 3 lapot sütünk belőle....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk